Kukoricás babsaláta friss petrezselyemmel: négyféle babból és csicseriborsóból

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ez a recept a bab szerelmeseinek szól. Tényleg az igazi, hardcore babrajongókat célozza meg. A salátába ötféle hüvelyes kerül, úgyhogy egy laktató, főételnek is beillő fogást kapunk végeredményül, főleg, hogy ez egy hatalmas családi adag.

A babsaláta nemcsak finom, hanem gyönyörű és színpompás is, van benne vörös-, fehér-, tarka- és fekete szemű bab, a nyári színekről pedig az aranysárga kukorica és az élénkzöld petrezselyem gondoskodik.

Babfajták beszerzése

A legtöbb bab könnyen beszerezhető, akár konzervformában is. Vörösbabból a vesebab a legjobb választás, de ha nem jutunk hozzá, bármelyik társa megteszi. Fehérből a cannellini a legfinomabb, ez konzervformában is kapható a legtöbb szupermarketben. A tarkababból a száraz a könnyebben elérhető, de egy-egy fajtája konzervként is fellelhető. A fekete szemű bab már nagyobb fejtörést okozhat, pedig ez is kapható a hipermarketekben, delikátokban és az ázsiai üzletekben.

A gyorsaság és az egyszerűség kedvéért vettük alapul a konzerveket, de természetesen, ha időnk engedi, főzzünk szárazbabot, azzal még jobb lesz. A recept csak irányadó, készíthetjük kevesebb babfajtából, másmilyenekből, a petrezselymet pedig bátran lecserélhetjük korianderre. 

Kukoricás babsaláta

babsalátarecept

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 1 doboz kukorica (200 g)
  • 1 doboz vörösbab (vesebab) (400 g)
  • 1 doboz csicseriborsó (400 g)
  • 1 doboz tarkabab (400 g)
  • 1 doboz fehérbab (cannellini) (400 g)
  • 1 doboz fekete szemű bab (400 g)
  • 1.5 deciliter extra szűz olívaolaj
  • 2 darab lilahagyma
  • 1 deciliter fehérborecet
  • 0.33 bögre cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 1 marék petrezselyem
  • 2 teáskanál friss oregánó (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Ha konzervbabot használunk, szűrjük le, mossuk át, majd csöpögtessük le. A kukoricával tegyünk ugyanígy. Ha szárazbabot használunk, főzzük ki, szűrjük le.

Tegyük a babokat, a kukoricát és az apróra vágott lilahagymát egy tálba az olívaolajjal együtt. Sózzuk-borsozzuk, alaposan forgassuk át.

Egy kis tálban keverjük ki alaposan a cukrot az ecettel. Ha szép egynemű az öntet, öntsük rá a salátára.

A petrezselymet és az oregánót aprítsuk össze, szórjuk a salátára, keverjük össze. Tegyük a salátát hűtőbe pár órára.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük