Sült kolbász fehérborban párolt almával: az illatos szaftot igazán jó tunkolni
A fehérborban pácolt, almával sült kolbász szaftos, ínycsiklandó, és elkészíteni is igazán könnyű.
Grillezheted, sütheted és főzheted is a cukkinit, így ennek apropóján mutatunk most egy könnyű és gyors krémlevesreceptet.
Az uborka és a tök édesgyermekeként is ismert cukkini, mint klasszikus nyári zöldség, általában a grillrácsra vagy a salátára szokott kerülni, de ezúttal a lábosban fog landolni. Mivel a tápértéke főként a héjában rejlik, így érdemes azzal együtt felhasználni, és minél zsengébb cukkiniket vásárolni.
Egy közepes méretű lábosban tegyük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kb. 10 perc alatt, közepes lángon pároljuk üvegesre.
Amíg párolódik a hagyma, mossuk meg a cukkiniket. Először vágjuk őket hosszában félbe, majd aprítsuk fel kb. félcentis darabokra.
Ha mindet felszeleteltük, adjuk hozzá a hagymához és forgassuk őket össze. Öntsük fel 2,5 csésze vízzel, és fedő alatt, alacsony lángon hagyjuk főni további 15 percig.
Amikor már megpuhult a cukkini, öntsük hozzá először a fehérbort, és rotyogtassuk együtt pár percig, hogy a bor íze átjárhassa a zöldséget.
Ezután mehet bele a zöldségalaplé és a maradék fél csésze víz.
További 5 perc párolás után vegyük le a tűzhelyről a lábost, ragadjuk magunkhoz a botmixert és pürésítsük le a levest. Ezután kb. 3 perc alatt rottyantsuk össze, majd tálalhatjuk is.
A tetejére ízlés szerint cseppenthetünk olívaolajat, apróra vágott petrezselymet vagy sajtchipset.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu