Villámgyors, ropogós sajtchips házilag – Sütőben készül a finomság

sajt chips cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ropogtatni jó, aki mást mond, még nem evett házi készítésű, igazán finom chipset.

A chipsről legtöbbször a hajszálvékonyra szeletelt, bő olajban kisütött krumpli jut az ember eszébe, ami bár nagyon finom, egyáltalán nem egészséges nassolnivaló. Ráadásul a bolti változatokban rengeteg adalékanyag van, köztük olyan is, ami már-már függővé tesz.

Pedig chipset készíteni egyszerű, kevesebb zsiradékkal, például sütőben sütve sokkal egészségesebb lesz. Sőt, nem is fontos krumpliból készíteni, a zöldségchips is remek választás, például ez a fűszeres, köményes répachips.

Nemcsak zöldségből, hanem gyümölcsből is készíthetsz ropogtatnivalót, az alma nagyon kedvelt alapanyag. Sajtimádók pedig ezt a receptet próbálják ki, csak egyetlen egy hátránya van, hogy tényleg abbahagyhatatlan lesz a végeredmény.

Sajtchips

sajt chips recept

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 250 gramm félkemény sajt (gouda)
  • ízlés szerint zöldfűszerek (kakukkfű, rozmaring)
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le, majd ízlés szerint keverjük össze apróra vágott zöldfűszerekkel. Tegyünk belőle kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Süssük őket 12-15 percig. Várjuk meg, amíg kihűlnek, úgy kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük