Ünnepi csokilikőr házilag: még most készítsd el, hogy összeérjenek az ízei
A házilag készített csokilikőr jól mutat a karácsonyi asztalon, vagy akár ajándékba is adhatod.
Az ünnepi időszak kihagyhatatlan részei a különböző krémlikőrök, és ha a klasszikusnak számító ír csokilikőrt, a tojáslikőrt vagy épp a mézeskalácslikőrt már kipróbáltad, akkor készítsd el ezt a fehér csokis változatot is.
Az alkoholos innivaló nem tartalmaz tejszármazékokat, így tejérzékenyként is bátran megihatod, sőt növényi étrendbe is beilleszthető. A vegán fehér csoki mellett a likőr fő összetevője a konzerves kókusztej, amelytől nemcsak extrém selymes lesz, de kellemes kókuszízű is.
Egy közepes lábasban hevítsük forrásig a szójaitalt, majd vegyük le a tűzről, és keverjük el benne a cukrot.
Tördeljük bele a fehér csokit, hagyjuk, hogy néhány perc alatt magától felolvadjon, majd adjuk hozzá a kókusztejet, a vaníliakivonatot, a sót és a rumot, és kézi habverővel alaposan keverjük össze.
Öntsük a likőrt üvegbe, és fogyasztás előtt legalább 4 órát (de az a legjobb, ha egész éjszakát) pihentessük hűtőben.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu