Karácsonyi fűszeres kókuszlikőr: egy csepp sem marad belőle
Készítsd el a klasszikus kókuszlikőrt karácsonyi kiadásban: garantáltan a vendégek kedvence lesz!
Az ünnepi időszak megannyi édes és sós kísértést hordoz magában. Ilyenkor előkerülnek a különböző süteményformák és a koktélospoharak is, amelyekben finomabbnál finomabb ízek keverednek egymással.
Ezúttal egy házi csokoládélikőr receptjét készítjük el, ami holland kakaóból, lágy tejszínből, teljes tejből és vodkából készül. Remek vendégváró ital, de akár ajándékba is adhatod a szeretteidnek.
Egy lábasban keverjük össze a cukrot és a kakaóport. Ezután adjuk hozzá a tejet és a tejszínt is, keverjük csomómentesre.
Amikor egynemű, közepes lángon kezdjük el melegíteni.
Folyamatosan keverjük, miközben melegszik, majd kb. 5 percig forraljuk.
Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Ha teljesen kihűlt, adjuk hozzá a vodkát is, és keverjük össze.
Töltsük át egy csatos üvegbe, majd tegyük be a hűtőbe kb. 3 órára.
Mielőtt poharakba töltenénk, rázzuk fel, tegyünk a pohárba néhány jégkockát, és öntsük rá ezt a mennyei likőrt.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu