Házi Ferrero Rocher pár hozzávalóból: nagyon mogyorós és mennyeien csokis

Ferrero rocher fudge
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Krémes, gazdag és mérhetetlenül csokis. El sem hiszed, hogy házilag készült!

A Ferrero Rocher az egyik kedvenc csokis desszertem, azonban tejtartalma miatt jó ideje nem fogyasztom. Szerencsére a mogyorós csoda házilag is elkészíthető, és bár formára nem, de ízben maximális mértékben hozza az eredetit.

Mindehhez pedig csak pár alapanyagra lesz szükséged: sűrített kókusztejre, mogyoróra és rengeteg csokira. Akkor sincs semmi veszve, ha a kókusztejből nem találsz sűrített verziót, mivel magad is könnyedén elkészítheted. A receptben feltüntetett mennyiséghez 500 ml konzerves kókusztejet és 4 evőkanál cukrot forralj fel, és alacsony hőfokon, időnkénti kevergetés mellett főzd addig, amíg kb. a felére redukálódik, és sűrű, szirupos állagúvá válik, akárcsak a sűrített tehéntej. Ez 40-45 percig tart majd.

Étcsokiból érdemes minél magasabb kakaótartalmút választani, én 85 százalékosat használtam, de a 60-75 százalékosak is tökéletesek lesznek.

Ferrero Rocher fudge

Ferrero rocher fudge 1

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 230 g sűrített kókusztej
  • 350 g étcsoki
  • 125 g mandulavaj
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 100 g blansírozott mogyoró
  • 2 csipet nagy szemű tengeri só
Recept idők

Elkészítés:

A mogyorót tegyük száraz serpenyőbe, és alacsony hőfokon pirítsuk aranybarnára. Tegyük félre hűlni, majd daraboljuk durvára.

Béleljünk ki alufóliával vagy sütőpapírral egy kb. 30x10 cm-es sütőformát, és azt is tegyük félre.

A sűrített kókusztejet öntsük egy hőálló edénybe, tördeljük bele a csokit, és 90 másodpercre tegyük mikróba. Ha lejárt az idő, hagyjuk, hogy a csokidarabok maguktól elolvadjanak, majd adjuk hozzá a mandulavajat, a vaníliakivonatot, a mogyorót, és alaposan keverjük össze őket. Ha szükségét érezzük, édesítsük kevés mézzel vagy juharsziruppal.

Kanalazzuk a kibélelt sütőformába, egy spatula segítségével egyengessük el a felszínét, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Vágjunk belőle kis kockákat (tömény, így kisebbeket érdemes), és szórjuk meg őket egy csipet tengeri sóval. Hűtőben tárolva két hétig is eláll.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük