Egészséges köretek a hét minden napjára: fogyókúrába is beillenek
Egészséges, kényeztető és gyorsan készülő köreteket hoztunk, a legtöbb annyira tartalmas, hogy önmagában is megállja a helyét.
Ha szereted a görögsalátát, ezt a receptet is imádni fogod, nagyon hasonló hozzá, csak éppen olívabogyó helyett paprika színesíti, és a szezonra való tekintettel fürtös uborkából készítettük.
A rengeteg lédús, roppanós zöldség önmagában is isteni, de igazán a feta sajt és a citromos öntet teszik fel az i-re a pontot. Mivel a sajt sós, óvatosan bánj az alapízesítővel. Az öntethez mindenképp frissen facsart citromlevet használj, és bár az alábbi receptben szárított fűszerek szerepelnek, ha teheted, azokból is a frissnek szavazz bizalmat.
A kész salátát tedd pár órára a hűtőbe, mielőtt kínálnád, minél tovább áll, annál finomabb.
Az olívaolajat, a citromlevet, a bazsalikomot és az oregánót keverjük össze egy kis tálkában, majd tegyük félre.
A hagymát hámozzuk meg, a többi zöldséget alaposan mossuk meg.
Az uborkát vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre. A paradicsomot és a paprikát kockázzuk össze. A hagymát vágjuk félbe, majd vékony szeletekre.
Tegyük a zöldségeket egy tálba, majd adjuk hozzá a morzsolt vagy kockázott feta sajtot. Keverjük egybe, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Öntsük rá a dresszinget, azzal is keverjük egybe, majd fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára, míg összeérnek az ízek.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu