Színes saláta feta sajttal: a roppanós zöldségeket citromos öntet borítja

11
Nyomtatás
feta-sajtos-salata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Bármilyen fogást megkoronáz ez a színes saláta, annyira frissítő és ízletes, hogy nem lehet betelni vele.

Ha szereted a görögsalátát, ezt a receptet is imádni fogod, nagyon hasonló hozzá, csak éppen olívabogyó helyett paprika színesíti, és a szezonra való tekintettel fürtös uborkából készítettük.

A rengeteg lédús, roppanós zöldség önmagában is isteni, de igazán a feta sajt és a citromos öntet teszik fel az i-re a pontot. Mivel a sajt sós, óvatosan bánj az alapízesítővel. Az öntethez mindenképp frissen facsart citromlevet használj, és bár az alábbi receptben szárított fűszerek szerepelnek, ha teheted, azokból is a frissnek szavazz bizalmat.

A kész salátát tedd pár órára a hűtőbe, mielőtt kínálnád, minél tovább áll, annál finomabb.

Feta sajtos saláta

feta-sajtos-salata2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 db nagyobb fürtös uborka
  • 4 db paradicsom
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 3 ek. citromlé
  • 1 tk. őrölt bazsalikom
  • 1 tk. őrölt oregánó
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat, a citromlevet, a bazsalikomot és az oregánót keverjük össze egy kis tálkában, majd tegyük félre.

A hagymát hámozzuk meg, a többi zöldséget alaposan mossuk meg. 

Az uborkát vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre. A paradicsomot és a paprikát kockázzuk össze. A hagymát vágjuk félbe, majd vékony szeletekre.

Tegyük a zöldségeket egy tálba, majd adjuk hozzá a morzsolt vagy kockázott feta sajtot. Keverjük egybe, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Öntsük rá a dresszinget, azzal is keverjük egybe, majd fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára, míg összeérnek az ízek.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon