Puhára sült kápia paprika citromos-fokhagymás feta sajttal töltve – Szénhidrátszegény vacsora

fetávaltöltöttpaprika2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sós sajt és az édes kápia tökéletesen kiegészítik egymást, a friss zöldfűszerek és a citrom pedig csak felteszik az i-re a pontot.

Nagyon egyszerű, mégis laktató előétel vagy köret lehet a töltött kápia paprika, ráadásul grillszezonban érdemes a szabadban elkészíteni. Természetesen sütőben is puhára és pirultra sül, de ha tehetjük, pirítsuk meg jól a grillrácson, az sem baj, ha itt-ott feketére sül.

Nagyon szeretek kápia paprikával dolgozni, a sütéstől intenzív és édes íze lesz, magában is isteni, de sajttal töltve még finomabb. A feta sóssága tökéletesen ellensúlyozza a paprika édességét, ráadásul a sajt mellé fokhagyma, citrom és zöldfűszerek kerülnek, így egyszerre friss, laktató és nagyon finom a végeredmény.

Fetával töltött kápia paprika

fetávaltöltöttpaprika

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 4 darab kápia paprika
  • 200 gramm feta sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab citrom (kezeletlen)
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 4 szál friss oregánó
  • 0.25 teáskanál bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paprikák tetejét vágjuk le, a csumájukat szedjük ki. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, törjük meg egy kés lapjával. A citrom héjából vágjunk le egy kb. 3 cm-es csíkot zöldséghámozóval, lehetőleg minél kevesebb fehér rész legyen rajta. 

Tegyük a paprikákat, a fokhagymát és a citromhéjat forrásban lévő vízbe, vegyük lejjebb a lángot, majd kb. 10-15 percig főzzük, míg nagyjából megpuhulnak.

Szűrjük le, majd tegyük egy papírtörlőre, míg lecsöpög. Hagyjuk hűlni. 

Kapcsoljuk be a sütőt grillfunkcióra/vagy indítsuk el a grillt.

A fetát, a fokhagymát, a citromhéjat, a zöldfűszereket és a borsot turmixoljuk össze. Töltsük meg a feta sajttal a paprikákat, majd kenjük le őket olívaolajjal.

Tegyük a töltött paprikákat egy jénaiba/rácsra, majd grillezzük 15-20 percig. Közben párszor forgassuk át őket.

Hagyjuk picit hűlni, majd olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük