Puhára sült kápia paprika citromos-fokhagymás feta sajttal töltve – Szénhidrátszegény vacsora
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Egészséges forró csoki macaporral: a legfinomabb hangulatjavító
Répás-fokhagymás mártogatós: sütőben sült zöldség az alapja
Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája
Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli: hús nélkül is laktató
Frissen és aszalva is egészséges a szilva: az emésztésnek is jót tesz
A sós sajt és az édes kápia tökéletesen kiegészítik egymást, a friss zöldfűszerek és a citrom pedig csak felteszik az i-re a pontot.
Nagyon egyszerű, mégis laktató előétel vagy köret lehet a töltött kápia paprika, ráadásul grillszezonban érdemes a szabadban elkészíteni. Természetesen sütőben is puhára és pirultra sül, de ha tehetjük, pirítsuk meg jól a grillrácson, az sem baj, ha itt-ott feketére sül.
Nagyon szeretek kápia paprikával dolgozni, a sütéstől intenzív és édes íze lesz, magában is isteni, de sajttal töltve még finomabb. A feta sóssága tökéletesen ellensúlyozza a paprika édességét, ráadásul a sajt mellé fokhagyma, citrom és zöldfűszerek kerülnek, így egyszerre friss, laktató és nagyon finom a végeredmény.
Fetával töltött kápia paprika
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab kápia paprika
- 200 gramm feta sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 darab citrom (kezeletlen)
- 1 marék friss petrezselyem
- 4 szál friss oregánó
- 0.25 teáskanál bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A paprikák tetejét vágjuk le, a csumájukat szedjük ki. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, törjük meg egy kés lapjával. A citrom héjából vágjunk le egy kb. 3 cm-es csíkot zöldséghámozóval, lehetőleg minél kevesebb fehér rész legyen rajta.
Tegyük a paprikákat, a fokhagymát és a citromhéjat forrásban lévő vízbe, vegyük lejjebb a lángot, majd kb. 10-15 percig főzzük, míg nagyjából megpuhulnak.
Szűrjük le, majd tegyük egy papírtörlőre, míg lecsöpög. Hagyjuk hűlni.
Kapcsoljuk be a sütőt grillfunkcióra/vagy indítsuk el a grillt.
A fetát, a fokhagymát, a citromhéjat, a zöldfűszereket és a borsot turmixoljuk össze. Töltsük meg a feta sajttal a paprikákat, majd kenjük le őket olívaolajjal.
Tegyük a töltött paprikákat egy jénaiba/rácsra, majd grillezzük 15-20 percig. Közben párszor forgassuk át őket.
Hagyjuk picit hűlni, majd olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.
Fotó: Getty Images