
20 perc alatt meleg vacsora? Krémes, sajtos olasz tésztát mutatunk

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld
Az egyszerű, ám annál ízletesebb tésztát sok mindennel lehet izgalmasabbá tenni, mutatjuk az alapot, aztán, ha szeretnéd, cifrázd bátran.
A Rómában született minimalista tésztaétel vajas, parmezános szósszal készül. A gyorsan összedobható tészta Amerikában nagyon kedvelt, nem is csoda, hisz isteni finom és laktató.
A vajas, parmezános tésztát sok mindennel izgalmasabbá teheted: ha az egyszerű ízeket kedveled, akkor egy kevés szerecsendió vagy frissen aprított bazsalikom (8-10 levél), esetleg petrezselyem (1 csokor) mehet a szószba. Ha azonban húsimádó vagy, akkor sonka, sült csirke, rák vagy zöldségek gazdagíthatják az ínycsiklandó tésztás ételt.
Fettuccine Alfredo

Hozzávalók 4 személyre
- 10 dekagramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 deciliter főzőtejszín
- 12 dekagramm parmezán
- só és bors ízlés szerint
- 50 dekagramm tészta (fettuccine vagy tagliatelle)
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzzük ki a csomagoláson írtak szerint (a főzővizet tegyük félre, 1-2 merőkanállal mehet a szószhoz, ha szükségesnek érezzük).
A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk. Körülbelül 1-2 perc után a tejszínt és a reszelt parmezánt is adjuk a fokhagymához. Főzzük addig, míg a sajt elolvad.
A tésztát és a szószt forgassuk egybe, tálalásnál őrölt borssal szórjuk meg.
Fotó: Getty Images