![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes pesto friss citromlével és pirított mandulával – Nem csak bazsalikomból isteni
![kelpesto](https://kep.index.hu/1/0/3366/33661/336619/33661989_2578397_d57c3b6eed06a744e0a2e6ac2be6d47b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A citromlé és fokhagyma mellett frissen reszelt parmezán és pirított mandula gazdagítja a pestót, utóbbitól picit édeskés íze lesz.
Pestót szinte bármiből készíthetünk, a friss bazsalikomtól kezdve a medvehagymán át egészen a rukkoláig. Az alábbi verzió fodros kelből készül, ez az a káposztaféle, amely az év majdnem minden szakában elérhető, így nyáron grillhúsok mellé, télen tésztához keverve érdemes kínálni.
Én nagyon szeretem az ízét, de a belőle készült pesto azoknak is tökéletes választás, akik önmagában annyira nem kedvelik a karakteres zöldet. Pirított mandula, parmezán és citrom kerül mellé, előbbi picit édeskés, utóbbi kettő nagyon intenzív, friss ízvilágot ad a káposztának, tökéletes lesz az összhang.
Pesto fodros kelből
![kelpesto2](https://kep.index.hu/1/0/3366/33661/336619/33661999_5556899934ac03a8db30b6d263619567_wm.jpg)
Hozzávalók 3 decihez
- 100 gramm fodros kel
- 60 gramm hámozott mandula
- 40 gramm parmezán
- 1 darab citrom héja (kezeletlen)
- 3 gerezd fokhagyma
- 120 milliliter extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Készítsük elő a kelt és a mandulát - a káposztát mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk csíkokra. A torzsáját, illetve a vastag erezetet vágjuk ki, kb. 90-100 gramm összecsíkozott fodros kel maradjon a végén. A hámozott mandulát pirítsuk meg egy nagy serpenyőben magas lángon, vigyázzunk, pár perc is elég neki, ahogy elkezd barnulni, húzzuk le a tűzről.
A mandulát és a káposztát tegyük aprítógépbe, majd kezdjük el pürésíteni. Adjuk hozzá a parmezánt, a reszelt citromhéjat és a zúzott fokhagymát, majd aprítsuk tovább. Óvatosan, kisebb adagokban öntsük hozzá az olívaolajat, majd mikor krémes, adjuk hozzá a citromlevet is, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Tésztával vagy húsok mellé kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!