Fokhagymás joghurtban pácolt csirkecomb: így lesz igazán omlós és szaftos

csccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sült csirkecomb kényelmi étel, mely akkor igazán finom, ha izgalmas páccal készül. Érdemes joghurtban pihentetni a húst, úgy puha és szaftos sültnek lehet örülni.

A csirkecomb szerintem sütőben pirosra sütve a legfinomabb. Az elkészítése egyszerű, és nagyon változatos, izgalmas ízesítésekkel lehet kipróbálni. Az egyik legjobb verzió a joghurtos-fokhagymás pác, mely gyorsan és egyszerűen összedobható. A pácban néhány órát is elég állnia a húsnak, de ha igazán ízletesen szeretnéd tálalni, egy teljes éjszakát pihentesd így.

A joghurtban pácolt csirkecomb kényelmi fogás, hisz este csak összekészíted, hűtőbe teszed, másnap pedig előveszed és megsütöd. Az így pácolt csirkecomb nem csak sütőben sütve fenomenális, grillre is lehet dobni, vagy lisztes panírt is kaphat, majd bő olajban megsütheted.

Fokhagymás joghurtban pácolt csirkecomb

Fokhagymás joghurtban pácolt csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g natúr joghurt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 6 darab csirkecomb
Recept idők

Elkészítés:

Először a pác hozzávalóit készítsük össze. A fokhagymát reszeljük le, keverjük össze a joghurttal, olívaolajjal, sóval, borssal és oregánóval.

A megtisztított csirkecombokat forgassuk meg a pácban és fedjük le fóliával. Tegyük hűtőbe egy éjszakára pihenni.

Másnap a combokat fektessük tepsire, fedjük le fóliával, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Ezután távolítsuk el a fóliát a tepsiről, és toljuk vissza a tepsit 10-15 percre, míg a hús szép aranybarnára sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük