Sütőben sült narancsos-mézes répa: könnyű, egészséges köret
A sült répa különleges, gyors köret, amit mindenki imádni fog! A mézes, narancsos máz pedig még izgalmasabbá, finomabbá teszi a zöldséget.
Ha kedveled a tócsni műfaját, próbáld ki krumpli helyett répával, sütőben sütve is. Így nem lesz olajos, de szépen megpirul, kívül ropogós, belül puha lesz, akár még diétába is beilleszthető.
Az alábbi alaprecept fokhagymás fűszerezéssel készül, de nyugodtan variálhatod ízlésed szerint, tehetsz bele friss vagy szárított zöldfűszereket is, petrezselyemmel isteni lesz.
A tócsni mellől nem hiányozhat a mártogatós, ezt a joghurtosat ajánljuk.
A répát pucoljuk meg, reszeljük le. A fokhagymát szintén.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjünk össze minden hozzávalót. Ha túl lágy a massza, mehet hozzá még egy kevés liszt.
Tegyünk a masszából púpos evőkanálnyi adagokat a tepsire, lapítsuk le őket.
Toljuk őket a sütőbe kb. 10 percre, majd fordítsuk meg, a másik felüket is süssük 10-12 percig, míg aranybarna és ropogós nem lesz minden oldaluk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu