
Villámgyors fetakrém görög joghurttal: mártogatós, de szendvicskrém is lehet

A feta erőteljes sós íze és a görög joghurt selymessége tökéletes harmóniába kerül ebben a mártogatósban.
A sajtalapú kencékkel, mártogatósokkal mindig nagy sikert arathatsz, akár friss zöldséghasábokkal, akár kenyérrel kínálod őket. A feta sajt viszonylag sós, ezt érdemes tompítani, krémesebbé tenni a görög joghurttal.
Ha csak joghurtod van otthon, abból is tudsz labneh-t, avagy joghurtsajtot csinálni, ennek a készítésénél azt kell kivárni, amíg a folyadék kicsöpög belőle, így ezt egy éjszakával előbb el kell kezdeni.
Ezek a kencék előételnek vagy baráti beszélgetések mellé is kiválóak, de iskolakezdéskor az uzsonnázsdobozba kerülő szendvicsekben is nagyon jó szolgálatot fognak tenni.
Görög joghurtos fetakrém

Hozzávalók 6 személyre
- 220 gramm feta sajt
- 180 gramm görög joghurt
- 1 evőkanál citromhéj
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 kávéskanál bors
- 2 evőkanál menta (friss)
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
Elkészítés:
A feta sajtról öntsük le a levet, majd tegyük a joghurttal és a citrom héjával együtt aprítógépbe. Indítsuk el, majd lassan öntsük hozzá az olajat, és várjuk meg, amíg egynemű lesz a krém. Kanalazzuk a krémet egy tányérra, majd egy kanál hátával formázzunk a közepébe egy lyukat, öntsünk rá még olívaolajat, szórjuk meg borssal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!