Villámgyors fetakrém görög joghurttal: mártogatós, de szendvicskrém is lehet

fetakrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A feta erőteljes sós íze és a görög joghurt selymessége tökéletes harmóniába kerül ebben a mártogatósban.

A sajtalapú kencékkel, mártogatósokkal mindig nagy sikert arathatsz, akár friss zöldséghasábokkal, akár kenyérrel kínálod őket. A feta sajt viszonylag sós, ezt érdemes tompítani, krémesebbé tenni a görög joghurttal.

Ha csak joghurtod van otthon, abból is tudsz labneh-t, avagy joghurtsajtot csinálni, ennek a készítésénél azt kell kivárni, amíg a folyadék kicsöpög belőle, így ezt egy éjszakával előbb el kell kezdeni. 

Ezek a kencék előételnek vagy baráti beszélgetések mellé is kiválóak, de iskolakezdéskor az uzsonnázsdobozba kerülő szendvicsekben is nagyon jó szolgálatot fognak tenni. 

Görög joghurtos fetakrém

fetakrém recept ok

Hozzávalók 6 személyre

  • 220 gramm feta sajt
  • 180 gramm görög joghurt
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 evőkanál menta (friss)
  • 2 evőkanál petrezselyem (friss)
Recept idők

Elkészítés:

A feta sajtról öntsük le a levet, majd tegyük a joghurttal és a citrom héjával együtt aprítógépbe. Indítsuk el, majd lassan öntsük hozzá az olajat, és várjuk meg, amíg egynemű lesz a krém. Kanalazzuk a krémet egy tányérra, majd egy kanál hátával formázzunk a közepébe egy lyukat, öntsünk rá még olívaolajat, szórjuk meg borssal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük