7 isteni tepsiben sült hús
A zamatos, omlós sülteknek nincs párja, és egész egyszerűen elkészítheted őket.
A sült oldalas egyszerű, szinte nem lehet elrontani, mégis nagyon ízletes, és minden alkalomra remek választás azoknak, akik szeretik a kicsit zsírosabb fogásokat. Akárcsak a legtöbb sülttel, ezzel is kevés munka van, a sütési idő viszont viszonylag hosszadalmas.
A fűszerezéssel érdemes játszani, de nem szabad túlzásba vinni. A fokhagyma és a kömény csodás ízt ad neki.
Ha marad a húsból, hidegen, kenyérrel is kínálhatod, és főzelékre feltétnek ugyancsak jó választás. Az egyszerű, főtt, vajban megforgatott burgonyától a különlegesebb köretekig bármi illik hozzá.
A húst öblítsük át, törölgessük szárazra, majd a csontok mentén daraboljuk fel. Sózzuk be ízlés szerint.
A páchoz keverjük össze az olvasztott zsírt négy gerezd fokhagymával, köménnyel és borssal. Kenjük be vele alaposan az oldalast. Érdemes a hűtőbe tenni néhány órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
Sütés előtt rakjuk a húsdarabokat zsírral kikent tepsibe, és szórjuk köréjük a maradék fokhagymagerezdeket. Öntsünk alá sört, fedjük le a tepsit alufóliával, és toljuk sütőbe.
Süssük 160 fokon két órán át, közben locsolgassuk és forgassuk a húst. Amikor már puha, vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg az oldalast.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu