Szaftos, fokhagymás sült tarja: az omlós hús a körettel együtt készül

stcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kiadós, szaftos magyaros étel egyszerűen készül, csak pakold tepsire a hozzávalókat, aztán told a sütőbe pirulni.

A tarja sütőben készítve a legfinomabb, de hogy még ínycsiklandóbb legyen, érdemes a húst bepácolni. A tarjához remekül passzol a mustár, fokhagyma és majoránna, ha pedig szereted a csípőset, akkor paprikakrémmel vagy tört jalapeñóval bolondítsd a keveréket.

A tepsis tarja kiadós étel, mely után garantáltan megnyalod mind a tíz ujjadat. Bátran készítsd el egy rohanós hétköznapon is, mert a munka nagy részét a sütő végzi. A köret és a hús együtt pirul, a tálalásnál savanyúság kötelező mellé, ha pedig szeretnéd, dupla adagban is összedobhatod, ha marad másnapra, felmelegítve is jól fog esni.

Fokhagymás tarja körettel

stct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 8 szelet sertéstarja csont nélkül
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál majoránna
  • olaj vagy zsír szükség szerint
  • 1.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vékonyan karikázzuk fel, majd tegyük tálba.

A megtisztított hagymát vékonyan szeleteljük fel, adjuk a krumplihoz, fűszerezzük sóval és borssal, alaposan forgassuk egybe a zöldségeket.

A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk ki, ha szükséges, majd fűszerezzük sóval és borssal.

A zúzott fokhagymát keverjük össze a mustárral és a majoránnával, majd forgassuk meg benne a hússzeleteket.

A krumplis hagymát borítsuk tepsire, a krumpli tetejére helyezzük rá a hússzeleteket, locsoljuk meg a tepsi tartalmát szükség szerint olajjal vagy olvasztott zsírral. A vizet öntsük alá, fedjük le alufóliával, utána toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 50-60 percig.

A sütési idő után vegyük le a tepsiről az alufóliát, toljuk vissza a sütőbe, amit állítsunk 200 fokra, így süssük 8-12 percig, amíg szép színt kap a hús és a krumpli.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük