Csirkemellcsíkok fokhagymás, tejfölös bundában: ha unod a hagyományos rántott húst
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A frissensültekre sosem lehet ráunni, mert finomak és sokféleképpen tudod tálalni őket a család és barátok nagy örömére.
A rántott hús a hétvégi ebédek állandó szereplője, de még szendvicsbe pakolva is jólesik, uzsonnára is jó választás. Szerintem mindenkinek van olyan ismerőse, aki még éttermet is aszerint választ, hol finom az olajban sült. Hogy ne legyen olyan unalmas, érdemes a bundával játszani, ez egy véget nem érő folyamat, hisz rengetegféle izgalmas ruhát kaphat a hús.
Ha zsemlemorzsa helyett másra vágysz, próbáld ki kefires bundában a hússzeletet, de tejfölösben is érdemes. A tejfölt fokhagymával ízesítsd, de még füstölt paprikát is tehetsz bele. A hús forgatásánál légy óvatos, kicsit kényes a bunda, a végeredmény azonban mindenkit elvarázsol majd.
Fokhagymás-tejfölös bundában sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 300 gramm tejföl
- 2 darab tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 1 bögre liszt
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A csirkemellfilét ízlés szerint szeleteljük fel, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük hűtőbe, amíg a bundát elkészítjük.
A tejfölt öntsük tálba, adjuk hozzá a tojást, zúzott fokhagymát és a 3 evőkanál lisztet, a masszát keverjük alaposan egybe.
Egy tálba öntsünk 1 (vagy 2) bögre lisztet. A hússzeletet először a lisztbe forgassuk bele, majd a tejfölös keverékbe mártsuk bele, a tejfölös masszából kivéve rögtön tegyük forró olajba és süssük aranybarnára ízlés szerint.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors