![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egyszerű, mégis különleges fokhagymás tészta – Parmezánnal és petrezselyemmel meghintve az igazi
![fokhagymástésztacover](https://kep.index.hu/1/0/3136/31361/313619/31361939_2408093_3b857ed4b822c2e9f526f39e78b61da1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A világ legegyszerűbb tésztás receptje, amelynek hozzávalói egy jól felszerelt éléskamrában mindig kéznél vannak, na jó, a parmezánt és a friss petrezselymet leszámítva, de ez a két alapanyag akár el is hagyható.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető tésztás étel, ami szerénysége ellenére mégis pompás fogás, a fokhagyma intenzív ízét kedvelők imádni fogják ezt a receptet.
Bár egyszerű, ha nem figyelünk, könnyen elronthatjuk az ételt. A fokhagymákat hajszálvékonyra kell felkarikázni, majd kb. 8 evőkanál olívaolajban lassú tűzön, óvatosan kell szép aranybarna színűre pirítani. Nagyon vigyázni kell, mert ha nem figyelünk oda, a fokhagyma túlságosan megbarnulhat, megéghet, akkor pedig ehetetlenül keserűvé válik.
Fűszerezésnél frissen őrölt só és bors kerül a fokhagymás tésztára, így is fogyasztható, de akkor a legfinomabb, ha bőségesen megszórjuk parmezánnal és petrezselyemmel.
Fokhagymás tészta
![fokhagymástésztact](https://kep.index.hu/1/0/3136/31362/313622/31362229_ab054a9952cafa5541b32f321cc9d47d_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 250 gramm spagetti
- 6 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt só és bors
- 8 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint parmezán
Elkészítés:
A tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint.
A fokhagymákat tisztítsuk meg, karikázzuk hajszálvékonyra, majd alacsony lángon, olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Adagoljunk a tészta főzővizéből egy-két szedőkanállal a fokhagymára, ízesítsük frissen őrölt sóval és borssal, majd, ha felforrt, vegyük le a tűzhelyről, keverjük össze a tésztával, parmezánnal és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!