Rántott camembert dióbundában - Így nem folyik ki a sajt
Ez a rántott camembert diós bundája miatt olyan különleges és finom. Ráadásul így egészségesebb!
A legtöbb családban vagy baráti körben akad vegetáriánus is. Bizony nem könnyű feladat húsevőként annak a kedvében járni, aki tartózkodik a hústól. Persze nem lehetetlen, egy kis fantáziával igazán csodás dolgot tehetsz az ünnepi asztalra.
A sajt mindig nyerő választás. Érdemes camembert-rel kísérletezni, sütőben megsütni. A fokhagyma pikáns zamatot ad neki, a dió pedig ünnepivé teszi. Az ízek kedvéért rozmaringot is használhatsz. A gusztusos sajtkorongokat melegen kínáld alma- vagy káposztasalátával.
A gerezdeket pucoljuk meg, és vágjuk szeletekre.
A sajton ejtsünk bemélyedéseket, a fokhagymagerezdeket rejtsük bele.
Vegyünk elő egy alufóliát, tépjünk le belőle 4 nagyobb téglalapot. A lapokat enyhén kenjük be olajjal, majd a sajtkorongokat tegyük rá úgy, hogy a fokhagymás rész alul legyen. Az alufóliával a sajt oldalát is borítsuk be. A sajt tetejét szórjuk meg sóval, borssal, dóval, és kevés olajat is csorgassunk rá.
A fóliából vágjunk újabb 4 téglalapot, és a sajt tetejét fedjük be vele, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre. Ezután vegyük le róla a fóliát (a felső részt), és tegyük még vissza a sütőbe 2-3 percre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu