Roppanós, friss almasaláta - Egészséges és nagyon finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Vitaminbomba szivárványsaláta: őszi immunerősítés a javából
Krémes, tejszínes szószban sült karfiol: sok sajt pirul a tetején
Nagyon csokis brownie őszi kiadásban: körte és dió gazdagítja
Egyszerű tojásleves spórolós napokra: finom és laktató
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
Friss és izgalmas ízek, valamint textúrák találkoznak az egészséges almasalátában, ami vinaigrette-tel és nélküle is nagyon finom.
A lédús alma egészséges és nagyon finom, sütésre és főzésre is alkalmas, valamint friss, ropogós saláták alapanyagának is tökéletes, érdemes kipróbálni.
Ősszel is nagyon fontos az egészséges táplálkozás, az, hogy sok vitamindús zöldséget és gyümölcsöt fogyassz. Az alma könnyen beszerezhető, sok fajta közül lehet válogatni. A legegyszerűbb, ha magában eszed, de ha nem riadsz vissza az izgalmas finomságoktól, akkor feltétlen próbáld ki ezt a beleszeretős almasalátát. Ebbe a könnyed fogásba az alma mellé valamilyen zöldség is kerül, a legjobb, ha spenótot használsz, ha azonban nem szereted vagy nem kapsz, akkor jég- vagy fejes salátával is dolgozhatsz. A tálba dió, aszalt áfonya és sajt is mehet. Így egybeforgatva már élvezhető is a csodás fogás, ha azonban szeretnéd, még kívánatosabbá teheted.
Légy merész!
Mivel saláta, öntettel érdemes kínálni. Ha ki szeretnéd próbálni vinaigrette-tel, akkor keverj össze 2 evőkanál almaecetet 4 evőkanál olívaolajjal, 1 evőkanál dijoni mustárral, 1 kávéskanál porcukorral, ízlés szerint sóval és borssal. A hozzávalókat alaposan keverd egybe, majd fedd le és tedd hűtőbe, hogy tálalásnál jéghidegen kínáld a saláta mellé. Ha pedig még több izgalmat tennél az egészséges finomságba, akkor 1 fej lilahagymát is forgass vékonyan felszeletelve a zöldekhez.
Almasaláta dióval és áfonyával
Hozzávalók 2 személyre
Saláta:
- 2 darab piros alma
- 1 darab citrom
- 5 marék spenót
- 2 marék aszalt áfonya
- 1 bögre dió
- 3 evőkanál feta- vagy kecskesajt
Öntet:
- 2 evőkanál almaecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mustár (dijoni)
- 1 kávéskanál porcukor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az almát mossuk meg, majd távolítsuk el a magházat, utána vékonyan szeleteljük fel. Az almaszeleteket tegyük tálba, a citrom facsart levével forgassuk egybe.
A diót vágjuk durvára. A spenótot mossuk meg, majd tegyük salátás tálba, utána keverjük hozzá az almaszeleteket, az áfonyát, a diót és a morzsolt sajtot.
Fotó: Getty Images