Klasszikus, köményes káposztasaláta – Bármilyen sült mellé tökéletes
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Húsok mellé a legjobb választás ez a káposztasaláta, gyorsan megvan és kiemeli az ízeket.
A káposztasaláta sokak gyerekkori nagy kedvence, egyedül a köménymag az, ami megosztó benne. Most mégis érdemes egy újabb próbát tenni vele, mert a köménymagból kioldódó aroma sokkal ízletesebbé teszi a salátát. Az öntet is igazi klasszikus, ecetes-cukros lé, kicsit édeskés, kicsit sós, a lényeg, hogy a káposzta álljon benne egy jó darabig, hogy az ízek összeérjenek.
A káposztát egészen vékony csíkokra érdemes vágni (vagy reszelni), hogy minél jobban átjárja az ecetes-cukros lé. A káposztasaláta nem csak a hagyományos módon ismert, az ameriakaiak salátája, a coleslaw is isteni, csak a majonéz miatt jóval laktatóbb. Ugyanezt a változatot egyébként majonéz nélkül is elkészítheted, hogy kicsit alakbarátabb verziót kapj.
Köményes káposztasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 fej káposzta
- 1 kávéskanál köménymag
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál ecet (10%-os)
- 150 milliliter víz
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A káposztának szedd le a külső leveleit, majd vágd egészen vékony csíkokra vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le. Tedd egy tálba.
A köménymagot szórd forró serpenyőbe, pirítsd pár percig, amíg pattogó hangot nem ad.
Az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót keverd össze, várd meg, amíg a cukor feloldódik és keverd bele a köménymagot is. Öntsd rá a káposztára, majd jól keverd össze. Tálalásig tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors