Klasszikus, köményes káposztasaláta – Bármilyen sült mellé tökéletes

káposztasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Húsok mellé a legjobb választás ez a káposztasaláta, gyorsan megvan és kiemeli az ízeket.

A káposztasaláta sokak gyerekkori nagy kedvence, egyedül a köménymag az, ami megosztó benne. Most mégis érdemes egy újabb próbát tenni vele, mert a köménymagból kioldódó aroma sokkal ízletesebbé teszi a salátát. Az öntet is igazi klasszikus, ecetes-cukros lé, kicsit édeskés, kicsit sós, a lényeg, hogy a káposzta álljon benne egy jó darabig, hogy az ízek összeérjenek.

A káposztát egészen vékony csíkokra érdemes vágni (vagy reszelni), hogy minél jobban átjárja az ecetes-cukros lé. A káposztasaláta nem csak a hagyományos módon ismert, az ameriakaiak salátája, a coleslaw is isteni, csak a majonéz miatt jóval laktatóbb. Ugyanezt a változatot egyébként majonéz nélkül is elkészítheted, hogy kicsit alakbarátabb verziót kapj. 

Köményes káposztasaláta

káposztasaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 0.5 fej káposzta
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál ecet (10%-os)
  • 150 milliliter víz
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A káposztának szedd le a külső leveleit, majd vágd egészen vékony csíkokra vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le. Tedd egy tálba.

A köménymagot szórd forró serpenyőbe, pirítsd pár percig, amíg pattogó hangot nem ad.

Az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót keverd össze, várd meg, amíg a cukor feloldódik és keverd bele a köménymagot is. Öntsd rá a káposztára, majd jól keverd össze. Tálalásig tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük