
Krémes, fehér forró csokoládé: talán finomabb, mint étcsokiból
13
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Padlizsános mártogatós marokkói módra: a gazdag fűszerezés a lelke

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd

Tartalmas szendvics grillezett tofuval: a füstös aromának képtelenség ellenállni

Egyszerű, parmezánnal sült brokkoligratin: könnyű köret húsok mellé

10 csodás tavaszi recept, amit kötelező elkészíteni: a tojásos nokedlitől a borsólevesig
Itt a december, közeledik a karácsony, az ünnep hangulata lassan mindenkit magával ragad. Ez az édes, krémes forró csokoládé garantáltan elvarázsol bárkit, ráadásul perceken belül elkészül.
Fehér csokoládé, tej és egy kis vanília - ennyire van csak szükség ehhez a csodálatos téli italhoz. Ha szeretnénk valódi karácsonyi hangulatot varázsolni a lakásba, akkor keverhetünk bele mézeskalács fűszerkeveréket is.
Fontos, hogy jó minőségű fehér csokoládét használj, hiszen az adja az alapot, ha azon spórolunk, akkor nem is érdemes elkészíteni ezt a finomságot.
Sok mindennel feldobhatod a forró csokoládét: tejszínhabbal, pillecukorrral, fahéjjal, de akár dekorcukorral is, ilyenkor sok helyen kapni például hócsillag alakút. De ha a'la nature hagyjuk, akkor sem követünk el hibát, isteni finom önmagában is ez az édes, krémes, melengető ital.
Forró fehér csokoládé

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 bögre tej
- 1 bögre fehér csoki (180 g)
- 1 teáskanál vaníliaaroma (bourbon)
- opcionális pillecukor, tejszínhab
Elkészítés:
Tegyük a tejet, a darabokra tört fehér csokit és a vaníliaaromát egy lábasba, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük. Fontos, hogy ne forraljuk fel! Ha a csokoládé elolvadt és egyneművé váltak a hozzávalók, készen vagyunk. Tejszínhabbal, pillecukorral vagy csokiforgáccsal tálaljuk.
Fotó: Shutterstock