Selymes mártogatós krémsajttal és pestóval – Koktélparadicsommal a tetején sül krémesre
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pesto-rajongóknak kötelező elkészíteniük ezt a krémsajtos mártogatóst koktélparadicsommal sütve.
Nem kell vendégség a mártogatós elkészítéséhez, egy sima hétköznapi vacsorának is tökéletes ez a gyorsan készülő krémes finomság. Ki-ki vérmérséklete szerint zöldséghasábbal vagy friss kenyérrel, akár mindkettővel eheti, így biztosan eléggé eltelít ahhoz, hogy ne kelljen mást készíteni.
A mártogatós az egyik legegyszerűbb étel, csak krémmé kell keverni a hozzávalókat, és máris tálalható. Ezt a változatot annyival több idő elkészíteni, amíg a sütőben sül, de így nemcsak krémes lesz, hanem az alapanyagok is finoman össszesülnek egymással. Elkészíthető házi pestóval is, úgy plusz 5 perccel több időt kell rászánni.
Forró krémsajtos mártogatós
Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 doboz krémsajt (natúr)
- 120 gramm pesto
- 12 darab koktélparadicsom
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A koktélparadicsomokat szeleteljük fel.
Egy hőálló tál aljába egyengessük bele a krémsajtot. Kenjük rá a pestót egyenletesen, ízlés szerinti vastagságban. Fektessük a tetejére a koktélparadicsom-szeleteket.
Süssük 20-25 percig, amíg a krémsajt széle egy picit meg nem barnul.
Ízlés szerint pitával, krékerrel, bagettel vagy zöldséghasábokkal tálaljuk. Azonnal, forrón tálalva a legjobb, de hidegen is ehetjük.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors