A krumplikat pucoljuk meg, majd gyaluljuk le 2 mm vastag szeletekre. Öntsünk a szeletekre annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket, hagyjuk állni 20 percig.
Öntsük le a vizet a szeletekről, majd itassuk fel róluk a nedvességet papírtörlő segítségével.
A krumpliszeleteket tegyük egy tálba, öntsünk rájuk 1 ek. olajat, forgassuk vele össze.
Kapcsoljuk be a forró levegős sütőt 190 fokon. Tegyük a szeleteket szorosan a kosárba, de ne fedjék egymást, különben nem lesznek ropogósak. Több adagban fognak majd elférni.
Süssük őket 7 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket, tegyük vissza még 4-5 percre, vagy míg ropogósak lesznek. (Ha vékonyabbak a szeletek, mint 2 mm, már az első félidőben is lesz, ami ropogós.)
Szedjük őket tányérra, majd sózzuk, mikor kínáljuk.