Főtt kukorica még sosem készült el ilyen gyorsan: 5 perc és eheted is
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A nyár legkedveltebb csemegéje a csöves kukorica, amit nem csak főve érdemes elkészíteni.
A tengeri hozzátartozik a nyárhoz, elképzelhetetlen nélküle a strandolás, egy séta az állatkertben, a kerti grillparti, de nem csak szabadtéri programokhoz tökéletes, szezonjában bármikor jöhet. Az elkészítése nem bonyolult, készülhet főve vagy grillezve, bátran lehet cifrázni, mehet rá vaj, só vagy pikáns fűszerek, ahogy tetszik.
A főtt kukorica elkészítése nagyon egyszerű, kezdők is el tudják készíteni. Persze előfordulhat olyan eset is, hogy az embernek nincs kedve a hőségben kukoricát főzni, mégis szívesen elfalatozná. Mi a teendő ilyenkor? Ha van otthon mikród, semmi gond, percek alatt elkészülhet a forró kukorica, ízre pont olyan lesz, mint a főtt verzió.
Biztos, hogy jó lesz így a kukorica?
Igen! Nem ördögtől való a kukorica mikrózása, ha gyorsan szeretnéd tálalni, ez a legjobb módja: olyan lesz, mintha pároltad volna, úgyhogy nem veszít sokat a tápanyagaiból és a kukorica sárga szemei sokkal szebb színben fognak ragyogni.
Főtt kukorica
Hozzávalók 2 darabhoz
- 2 darab csöves kukorica
Elkészítés:
A kukoricát a hajával együtt mossuk meg, majd töröljük szárazra.
A kukoricát a hajával együtt tegyük a mikróba 5 percre max fokozaton (1000 Watt), majd ha véget ért a program, óvatosan vegyük ki, vágjuk le a két végét, húzzuk le a ruháját, utána már tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images