Francia egyserpenyős csirkemell: krémes, tejszínes szósz borítja

fcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A vajpuha, szaftos csirkemell krémes szószban készül, mely a pirult szalonnától, fokhagymától és kakukkfűtől kapja meg karakteres ízét.

A csábító fogás elkészítésével nem lesz sok gondod, ami pedig még vonzóbbá teszi, hogy egy serpenyő bőven elég az összeállításához.

A csirkemellet mindenki szereti, ezért mindig tökéletes választás. A húsnak jól áll, ha ropogós bundában pirul aranybarnára, de szaftos ételek is készülhetnek belőle. A csirkéhez remekül illik a tejszín, a gazdag, selymes mártásban egyszerűen mennyei. Hogy a szósz igazán ízletes legyen, érdemes szalonnával dúsítani, a ropogós daraboktól pluszaroma kerül az ételbe. A tejszínes húshoz zöldség is passzol, a legtöbb esetben gomba kerül mellé, érdemes azonban borsóval vagy zöldbabbal is kipróbálni.

Francia egyserpenyős csirkemell

fcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 250 g bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl alaplé vagy víz
  • 200 g borsó (mirelit)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 300 ml főzőtejszín
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A húst fűszerezzük sóval és borssal.

Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd a húst mindkét oldalán süssük 8-10 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.

A bacont kockázzuk fel, majd dobjuk a serpenyőbe, és süssük pirosra. Amikor a bacon megkapta a kívánt színt, keverjük hozzá a finomra vágott hagymát, és dinszteljük üvegesre.

Amikor a hagyma szépen összeesett, akkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítsuk. Ezután öntsük fel alaplével vagy vízzel, tegyük bele a csirkehúst és a borsót is. Az ételt fűszerezzük kakukkfűvel.

Az ételt főzzük 10-12 percig, majd öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá a reszelt parmezánt és a citrom facsart levét. Ezután főzzük néhány percig, addig, amíg az étel besűrűsödik.

A tartalmas fogást kínáljuk krumplis körettel, rizzsel vagy tésztával.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük