Könnyű, mégis laktató sopszka saláta, ahogy Bulgáriában készítik: sült húsok mellé nincs finomabb
Ha Bulgáriában nyaralsz, az egyik legkedveltebb specialitást, a sopszka salátát feltétlenül kóstold meg!
Vannak olyan saláták, amelyek az egyszerűségük miatt tökéletesek, ilyen a caprese is, amelyet paradicsom, bazsalikom és mozzarella alkot. Ahhoz, hogy tényleg a lejobbat tudd készíteni, nagyon figyelj az alapanyagok minőségére. A paradicsom legyen édes, de kellőképpen kemény, a puha jó lesz a lecsóba, a mozzarellából pedig tényleg a minőségit válaszd.
A caprese saláta szuper előétel, amelyet magában is ehetsz, de friss kovászos kenyérrel is isteni lesz. A mediterrán saláták mind ilyen színesek és egészségesen laktatóak, ahogy a görög saláta is, ahol a sajt kicsit karakteresebb, mint a caprese-ban.
A paradicsomot és a mozzarellát vágjuk fel nagyjából 1 centiméter vastag szeletekre. Vegyünk elő egy tálat vagy tényért, és tegyünk rá először egy paradicsomkarikát, majd fektessünk rá egy mozzarellaszeletet, és így folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Szórjuk rá a bazsalikomleveleket is. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu