Hogy készül a legfinomabb limonádé? A citrom és a cukor sem mindegy, milyen
A limonádé annyira alapdolog, hogy általában nem fordítunk rá nagy figyelmet, citrom, víz, cukor, készen is van. Hogyan lehet mégis igazán finom?
A tomboló hőségben a hidratálás mindennél fontosabb. A tiszta hideg víz áldás a szervezetnek, de valljuk be, ilyenkor jólesnek a csábító édesebb vagy savanykásabb italok. Bizony, egy finom házi limonádénak vagy jeges teának nem is lehet ellenállni.
A rutinos limonádékészítőknek már van bevált receptjük, de ha neked még nincs, nálunk találni bőven. Ha igazán különleges italt készítenél, akkor mixeld szezonális gyümölcsökkel. Az is szuper, ha a limonádés kancsóba friss epret, cseresznyét vagy meggyet keversz, akár több gyümölcsöt is kombinálhatsz, vagy próbáld ki ezt a csodás görögdinnyés változatot.
A receptben a dinnye édes húsát leturmixoltuk, mellé cukros víz és citromlé került. Ha szeretnéd, mentával is feldobhatod. A házi frissítőt jó hidegen kínáld, így igazán jól fog esni a kánikulában.
A vízhez adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze.
A görögdinnyét kockázzuk fel, majd turmixoljuk össze a cukros vízzel és a citromlével. Ezután kóstoljunk, és ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá cukrot, vagy ha savanykásabbra szeretnénk, akkor citromlét.
Az elkészült limonádét töltsük kancsóba vagy kis üvegekbe, jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu