
20 perces joghurtos málnakrémleves: kánikulában aranyat ér

A pompás nyári gyümölcslevest tálalás előtt tedd hűtőbe, akár egy éjszakára, így az ízek összeérnek és kellemesen hűsít.
A gyümölcsleves készülhet mirelit, befőtt és friss gyümölcsből, de szezonjában utóbbiból érdemes készíteni.
A csábító málnakrémleves egyszerűen készül, néhány alapanyagból. A textúrája selymes, az íze magával ragadó. A finomságot jó hidegen, friss málnával a tetején ajánlott kínálni. Aki szeretné, tejszínhabbal is megkoronázhatja, így már olyan, mint egy hideg pohárdesszert. Az biztos, nem lehet neki ellenállni, öröm belőle minden falat.
-
2023-09-14 08:32:01
-
2023-08-19 10:16:01
-
2023-08-06 07:50:01
Joghurtos málnakrémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg málna
- 5 evőkanál cukor
- víz szükség szerint
- 1 darab vaníliarúd
- 2 dl görög joghurt
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A málnát mossuk meg, egy részét tegyük félre, a másikat a cukorral, vízzel (amennyi ellepi) és a vaníliarúd kikapart belsejével tegyük fel főni, forraljuk egybe.
A joghurtot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd a málna forró főzővizéből is keverjünk hozzá 2-3 merőkanálnyit. Ezután adjuk a leveshez és keverjük el alaposan, várjuk meg, míg besűrűsödik. Ezután zárjuk el a lángot a leves alatt, majd turmixoljuk simára.
A málnalevest jól behűtve kínáljuk, friss málnával.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!