20 perces joghurtos málnakrémleves: kánikulában aranyat ér

Joghurtos málnakrémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás nyári gyümölcslevest tálalás előtt tedd hűtőbe, akár egy éjszakára, így az ízek összeérnek és kellemesen hűsít.

A gyümölcsleves készülhet mirelit, befőtt és friss gyümölcsből, de szezonjában utóbbiból érdemes készíteni.

A csábító málnakrémleves egyszerűen készül, néhány alapanyagból. A textúrája selymes, az íze magával ragadó. A finomságot jó hidegen, friss málnával a tetején ajánlott kínálni. Aki szeretné, tejszínhabbal is megkoronázhatja, így már olyan, mint egy hideg pohárdesszert. Az biztos, nem lehet neki ellenállni, öröm belőle minden falat.

Joghurtos málnakrémleves

Joghurtos málnakrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg málna
  • 5 evőkanál cukor
  • víz szükség szerint
  • 1 darab vaníliarúd
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A málnát mossuk meg, egy részét tegyük félre, a másikat a cukorral, vízzel (amennyi ellepi) és a vaníliarúd kikapart belsejével tegyük fel főni, forraljuk egybe.

A joghurtot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd a málna forró főzővizéből is keverjünk hozzá 2-3 merőkanálnyit. Ezután adjuk a leveshez és keverjük el alaposan, várjuk meg, míg besűrűsödik. Ezután zárjuk el a lángot a leves alatt, majd turmixoljuk simára.

A málnalevest jól behűtve kínáljuk, friss málnával.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük