Fügés rukkolasaláta: pirított diótól lesz ellenállhatatlan

3
Nyomtatás
Fuges-rukkolasalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fügés-diós rukkolasaláta igazi különlegesség lesz az őszi napokra: könnyed harapnivaló, amit előételként vagy gyors vacsoraként is fogyaszthatsz.

Ezt a különleges, mégis egyszerűen és villámgyorsan készülő salátát csak szeretni lehet. Csupa friss gyümölcs és zöldség alkotja, ráadásul nem is akármilyen kombinációban. Az ételben a mézédes füge a főszereplő, azt egészíti ki a rukkola és az illatosra pirított dió.

Az i-re pedig a balzsamecetes öntet teszi fel a pontot, ráadásként pedig kéksajt is kerül bele – mivel ez egy vegán saláta, ezért növényi változatban, de ha számodra nem szempont a tejmentesség vagy növényi táplálkozás, akkor hagyományos kékpenészes sajtot is használhatsz hozzá.

Fügés-diós rukkolasaláta

Fuges-rukkolasalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 0.5 közepes lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 150 g rukkola vagy más tetszőleges saláta
  • 8 közepes füge negyedekbe vágva
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 100 g dió megpirítva
  • 100 g vegán kéksajt

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 2 tk. juharszirup
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. vaníliakivonat (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes salátástálban keverjük össze a saláta hozzávalóit. Tegyük félre.

Az öntethez egy kisebb tálkában keverjük össze a hozzávalókat, majd locsoljuk a salátára, és óvatosan forgassuk össze. (A vaníliakivonat opcionális, de nem érdemes kihagyni a keverékből, mert igazán különlegessé teszi az összhangot.)

A salátát azonnal fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon