
Isteni, kéksajttal sült körte: ropogós dióval a legjobb

Gyorsan készítenél valami igazán mutatósat és finomat? Ez az egyszerre édes és sós sült körte a tökéletes választás!
A körte, a dió és a kéksajt kombinációja egyszerűen verhetetlen, ez a hármas tökéletesen működik, akár előételként, akár feltétként kínálva. Ha azonban kiemelnéd a sajt karakterét és a körte édességét, akkor mézzel is érdemes meglocsolni, amit egy kevés chilivel tehetsz még izgalmasabbá.
A recept elképesztően egyszerű, viszont a mutatós sült körte akár még ünnepi asztalon is helytáll, ezzel biztosan elkápráztatod a vendégeidet. Friss kakukkfűágakkal és ropogós dióval körítve ez lesz a legszebb fogás.
-
2023-11-17 08:32:02
-
2023-10-13 08:32:02
-
2023-10-02 09:32:02
Kéksajttal sült körte

Hozzávalók 6 darabhoz
- 3 nagyobb db körte
- 2 tk olívaolaj
- 70 g kéksajt
- 50 g dió
- 3 szál kakukkfű
- 1.5 ek méz
- ízlés szerint chilipehely
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Vágjuk hosszában félbe a körtéket, majd kanalazzuk ki a magházukat. Locsoljunk rájuk egy kevés olívaolajat, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a vágott felükkel lefelé tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy sütőbe is betehető serpenyőbe. Toljuk a sütőbe 15 percre.
Vegyük ki őket, majd kanalazzunk a magház helyére kéksajtot, apróra vágott diót, végül morzsoljunk rá a kakukkfűből. Toljuk vissza a sütőbe kb. 8 percre, míg a sajt megolvad picit.
Közben a mézet olvasszuk meg, keverjünk bele ízlés szerint chilipelyhet.
A sült körtékre locsoljunk a chilis mézből, majd rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!