Isteni, kéksajttal sült körte: ropogós dióval a legjobb

sult-korte
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyorsan készítenél valami igazán mutatósat és finomat? Ez az egyszerre édes és sós sült körte a tökéletes választás!

A körte, a dió és a kéksajt kombinációja egyszerűen verhetetlen, ez a hármas tökéletesen működik, akár előételként, akár feltétként kínálva. Ha azonban kiemelnéd a sajt karakterét és a körte édességét, akkor mézzel is érdemes meglocsolni, amit egy kevés chilivel tehetsz még izgalmasabbá.

A recept elképesztően egyszerű, viszont a mutatós sült körte akár még ünnepi asztalon is helytáll, ezzel biztosan elkápráztatod a vendégeidet. Friss kakukkfűágakkal és ropogós dióval körítve ez lesz a legszebb fogás.

Kéksajttal sült körte

sult-korte2

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 3 nagyobb db körte
  • 2 tk olívaolaj
  • 70 g kéksajt
  • 50 g dió
  • 3 szál kakukkfű
  • 1.5 ek méz
  • ízlés szerint chilipehely
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Vágjuk hosszában félbe a körtéket, majd kanalazzuk ki a magházukat. Locsoljunk rájuk egy kevés olívaolajat, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a vágott felükkel lefelé tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy sütőbe is betehető serpenyőbe. Toljuk a sütőbe 15 percre.

Vegyük ki őket, majd kanalazzunk a magház helyére kéksajtot, apróra vágott diót, végül morzsoljunk rá a kakukkfűből. Toljuk vissza a sütőbe kb. 8 percre, míg a sajt megolvad picit.

Közben a mézet olvasszuk meg, keverjünk bele ízlés szerint chilipelyhet.

A sült körtékre locsoljunk a chilis mézből, majd rögtön, melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük