![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Rukkolasaláta friss fügével és kecskesajttal: laktató nyár végi fogás
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Imádom a friss fügét, bármennyit meg tudok enni belőle. A főnököm múltkor meglepett, és egy egész dobozzal hozott belőle. A kertjében termett, isteni volt.
A fügével az a gond, hogy nagyon hamar megromlik, gyorsan meg kell enni, fel kell használni. Az egyik ilyen módja, ha salátába tesszük. Rájöttem, hogy a saláták, ha megfelelően variáljuk az alapanyagokat, megunhatatlanok. Minél hangsúlyosabbak az összetevők, annál izgalmasabb ízvilágot kapunk.
Tévedés, hogy a saláta csak nyáron laktat, bármelyik évszakban tápláló fogás lehet, csak tegyünk bele kicsit a szezon ízeiből is.
Nyárvégi, diétás finomság
Ebbe a salátába például pekándió került. Kicsit izgalmasabb az íze, mint a hagyományos diónak, de nem veszi el a hangsúlyt a többi alapanyagtól. A másik hozzávaló a rukkola, ami a saláta igazi karakterét adja. Erre kerül a füge, amely a kellemes édes ízről gondoskodik, valamint egy kis kecskesajt koronázza meg. Érdemes mézes-mustáros öntettel készíteni. Ha mégis kevésnek találnánk önálló fogásként, akkor süthetünk mellé húst.
Rukkolasaláta fügével
![ruccola saláta fügével recept](https://kep.index.hu/1/0/2937/29377/293771/29377179_8773bb0e069ecb0b33a1e1a0330ebbec_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
- 100 gramm rukkola
- 1 marék pekándió
- 4 darab füge
- 50 gramm kecskesajt
- 1 deciliter mézes-mustáros öntet (recept a cikkben)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Egy külön tálban készítsük el az öntetet.
Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük rá a szószt, majd morzsoljuk rá a sajtot.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!