![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Izgalmas, füstös ízű édeskrumpli-krémleves - Egyetlen fűszer a titka
![édeskrumpli leves](https://kep.index.hu/1/0/3108/31084/310841/31084113_2386781_25780e1206def1f7b8d8f63ef30eefc9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Télen különösen jólesnek a meleg, tartalmas krémlevesek, amelyeket néhány extra fűszerrel különlegessé varázsolhatunk.
Egy időben egyáltalán nem rajongtam a levesekért, és ez egészen addig kitartott, amíg rendszeresen futni nem kezdtem. Akkor, főleg télen, jöttem rá, hogy egy forró és tartalmas leves életet ment, vagy legalábbis visszahozza az elveszett erőt.
A levesek közül a krémlevesek különösen táplálóak és tényleg gyorsan elkészülnek. Az egyik kedvencemből, édeskrumpliból is készülhet krémleves, de nem is akármilyen, hanem füstölt paprika ízesítésű. Ezt a fűszert nem olyan régen fedeztem fel egy vegán szendvicskrém kapcsán, és azóta rendszeresen használom. De a füstölt paprika igazából mindenbe illik, ami a füstös ízt megkívánja, így pörköltbe vagy paprikás krumpliba is. Ehhez az édeskrumplileveshez is tökéletes választás.
Füstölt paprikás édeskrumplileves
![édeskrumpli leves recept](https://kep.index.hu/1/0/3108/31084/310841/31084125_83ae35517d1e377cebad01fc8c9f28be_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab édeskrumpli
- 4 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál gyömbér (reszelt)
- 1 teáskanál indiai kömény
- 1 liter zöldségalaplé
- 200 milliliter kókusztej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az édeskrumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd tegyük egy tálba. Keverjük össze 2 evőkanál olajjal, a füstölt paprika nagy részével, sóval és borssal. Tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, és addig süssük, amíg meg nem puhul.
A megmaradt 2 evőkanál olajat melegítsük fel egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, picit pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk még egy percet. Keverjük hozzá a maradék füstölt paprikát és a köményt, majd a végén az édeskrumplit. Öntsük hozzá az alaplevet, forraljuk, majd lefedve, alacsony lángon főzzük további 20 percig. Vegyük le a gázról, és hagyjuk magától kihűlni. Kókusztejjel pürésítsük, majd tegyük vissza a tűzhelyre és tartsuk melegen.
Egy tálkában keverjünk össze olajat, egy kevés sót, füstölt paprikát és köményt, és szórjuk rá a kész levesre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!