Fűszeres almakompót házilag: fahéj és szegfűszeg bolondítja meg

8
Nyomtatás
Almakompot c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az almakompót sokunk kedvenc gyerekkori csemegéje, a receptjét pedig érdemes leporolni, hiszen a hűvös időkben igazán jól jön a lélekmelengető ízvilág.

Egyszerű, gyors és olcsó almakompótot készíthetsz, amelyhez a legtöbb hozzávalót megtalálod a kamrában. Tökéletes választás önmagában is, de ehhez a rizspudinghoz, palacsintákhoz vagy kevésbé édesre készítve, húsok mellé is mennyei.

Az almák nem kell, hogy tökéletesek legyenek, mivel hámozáskor a kisebb sérüléseket le tudod vágni róluk. Ami viszont fontos, hogy édes, ízes darabokat válassz, így kevesebb cukor is elég lesz a kompóthoz.

Fűszeres almakompót

Almakompot 1

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 db alma
  • 3 ek cukor
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • víz a főzéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg, és csumázzuk ki. Vágjuk őket tetszőleges nagyságú darabokra: csak az a fontos, hogy körülbelül egyforma méretűek legyenek, így a kisebbek nem fognak előbb megfőni.

Tegyük őket egy kisebb lábosba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket, és adjunk hozzá minden más hozzávalót is.

Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és fogyasztás előtt hagyjuk állni további 10 percet, hogy az almadarabok teljesen átvegyék a fűszerek aromáját.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon