Mennyei birsalmakompót tartósítószer nélkül: most töltsd fel vele a kamrát
A savanykás, fűszeres birsalmakompót tökéletes kísérője lehet a húsoknak, de önmagában is jólesik kanalazni.
Egyszerű, gyors és olcsó almakompótot készíthetsz, amelyhez a legtöbb hozzávalót megtalálod a kamrában. Tökéletes választás önmagában is, de ehhez a rizspudinghoz, palacsintákhoz vagy kevésbé édesre készítve, húsok mellé is mennyei.
Az almák nem kell, hogy tökéletesek legyenek, mivel hámozáskor a kisebb sérüléseket le tudod vágni róluk. Ami viszont fontos, hogy édes, ízes darabokat válassz, így kevesebb cukor is elég lesz a kompóthoz.
Az almákat hámozzuk meg, és csumázzuk ki. Vágjuk őket tetszőleges nagyságú darabokra: csak az a fontos, hogy körülbelül egyforma méretűek legyenek, így a kisebbek nem fognak előbb megfőni.
Tegyük őket egy kisebb lábosba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket, és adjunk hozzá minden más hozzávalót is.
Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és fogyasztás előtt hagyjuk állni további 10 percet, hogy az almadarabok teljesen átvegyék a fűszerek aromáját.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu