Selymes édesburgonya-püré sokféle fűszerrel: nagyon finom köret sült húsok mellé
Olyan, mint a krumplipüré, de mégis kicsit más. Készíts selymes, fűszeres édesburgonya-pürét a húsok mellé.
Az édesburgonya egészséges, isteni alapanyag, amelyből rengeteg izgalmas fogást szervírozhatsz. Figyelemfelkeltő színének és jellegzetes ízének köszönhetően még a legegyszerűbb krémleves is finomabb lesz tőle.
A népszerű zöldség nagyon jól viseli a fűszereket, érdemes bátran ízesíteni, akár fokhagymával, gyömbérrel és zsírosabb sajtokkal. Utána pedig tejszínnel vagy tejföllel szokás sűrűbbé, selymesebbé tenni a lélekmelengető fogást.
Mivel a batátához nagyon jól illik a sajt, utolsó mozzanatként érdemes egy nagyobb adagot a levesbe forgatni. Cheddar vagy füstölt sajt illik hozzá a legjobban. Tálalásnál hűvös tejfölt is rá lehet csorgatni, de akár krutonnal, pirított baconnel vagy finomra vágott zöldfűszerekkel is érdemes felturbózni a levest.
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra.
A megtisztított, finomra aprított hagymát egy nagy lábasban, az olajon dinszteljük meg. Körülbelül 4-5 perc után a zúzott fokhagymát is keverjük a hagymához, majd 1-2 perc után öntsük a fazékba az előkészített krumplit.
Sóval, fehér borssal, gyömbérrel fűszerezzük, és az alaplevet is öntsük a krumplira, keverjük meg a fazék tartalmát.
Miután a krumpli puhára főtt (25-35 perc), botmixer segítségével pürésítsük simára, majd a reszelt sajtot is keverjük bele a levesbe, utána már fogyasztható is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu