Isteni, fűszeres forralt bor a hideg estékre: naranccsal lesz a legfinomabb

forraltbor2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mi sem jobb egy őszi, téli hideg estén, mint puha takaróba burkolózni, megnézni egy jó filmet, és mellé forralt bort kortyolgatni.

Forralt bort készíteni a világ legegyszerűbb feladata, mégis el lehet csúszni egy-két dolgon. Fontos például, hogy jó minőségű bort használj alapnak, ne gondold, hogy az olcsó, cukrozott változatok is megfelelnek majd erre a célra. A fűszerezést pedig ne egy fajta melegítő fűszerrel próbáld megoldani, a legjobb, ha fahéj, szegfűszeg, ánizs is kerül a borba, de a narancs is sokat dob a végeredményen.

Itt írtunk róla korábban, hogy a nevével ellentétben miért nem szabad forralni a bort, úgyhogy nagyon figyelj oda, hogy forráspont alatt maradjon az ital, ne bugyogjon, inkább csak melegítsd. Így sokkal jobban megőrzi az aromáját és persze az alkoholtartalmát is a bor.

Fűszeres forralt bor

forraltbor

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 750 ml száraz vörösbor
  • 3 ek méz
  • 1 darab bionarancs
  • 6 darab szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 2 darab ánizs
Recept idők

Elkészítés:

A narancsot mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre.

Tegyünk minden hozzávalót egy lábasba.

Kezdjük el melegíteni, de épp csak addig, amíg elkezd gyöngyözni, aztán vegyük a lehető legkisebbre a lángot. Így főzzük fedő alatt 10 percig, de fontos, hogy ne forrjon, semmiképp se bugyogjon.

Vegyük le a tűzről, szűrjük le, majd töltsük poharakba.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük