
Isteni, baconbe tekert csirkemáj: így biztosan vajpuha lesz
Sokak szemében a máj nem a legszimpatikusabb alapanyag. Pedig, ha jól készül, akkor igazán finom, és azt sem szabad elfelejteni, mennyire egészséges.
A hazai gasztronómiában kiemelt szerepe van a májnak: ha nyitott vagy rá, és próbára tennéd, akkor összedobhatsz belőle egy csirkemájpörköltet, ragut, és rántva is kipróbálhatod. Mi most egy hagymás csirkemájreceptet ajánlunk, amit pofonegyszerű összedobni!
A receptben a hajszálvékonyra szeletelt burgonya együtt pirul a májjal. Természetesen serpenyőben is készre lehet pirítani a belsőséget, a krumplit pedig külön, bő olajban is megsütheted. Ha nem szereted a tüzes aromákat, akkor a csípős paprikakrém helyett használj sűrített paradicsomot.
Az elkészült ételt érdemes friss petrezselyemmel megszórni, szezonjában medvehagymával is dúsítható. Tálalásnál mehet mellé friss kenyér és savanyúság is.
A krumplit tisztítsuk meg és szeleteljük hajszálvékonyra.
A májat tisztítsuk meg, ha szeretnénk, csíkozzuk fel, de egészben is hagyhatjuk.
A hagymát is tisztítsuk meg, majd csíkozzuk fel tetszés szerint, de ha szeretnénk, finomra is vághatjuk.
Az előkészített hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a csirkemájat, és pirítsuk addig, amíg színt kap. Míg a máj pirul, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, erős paprikakrémmel és fokhagymával.
Ezután helyezzük hőálló edénybe a hagymás csirkemájat, és pakoljuk a tetejére a hajszálvékonyra szeletelt burgonyát. Locsoljuk meg kevés olajjal, majd toljuk a 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu