Így készítve lesz vajpuha a rántott csirkemáj: olcsó és finom

Rántott csirkemáj  cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Panírozás előtt fokhagymás tejben pihen a csirkemáj, ettől lesz puha és ízletes.

A belsőség napjainkban nem örvend túl nagy népszerűségnek: bezzeg a nagyszüleink örömmel ették, pompás fogásokat készítettek a vasban gazdag csirkemájból.

A csirkemáj szerény alapanyag, de nagyon finom: a leggyakrabban jó sok hagymával sütik, de ízletes lecsó vagy kenyérre kenhető kence is készülhet belőle. Sőt rántani is lehet, a ropogós bundától fantasztikus lesz.

Ahhoz, hogy igazán puha legyen a máj, érdemes tejbe áztatni, mellé fokhagyma is kerülhet. Ha pedig az a cél, hogy ropogjon a bunda, akkor hagyományos panír helyett pankóba forgasd a csirkemájat. Az elkészült máj mellé kínálj krumplis köretet, salátát, de szendvicsalapanyagnak is használhatod.

Rántott csirkemáj

Rántott csirkemáj ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg csirkemáj
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tejbe keverjük bele a reszelt fokhagymát.

A májat tisztítsuk meg, a hártyákat távolítsuk el, majd tegyük fokhagymás tejbe néhány órára. Ezután a szokásos módon panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban süssük aranybarnára. Az aranybarna rántott májat tálalásnál ízesítsük sóval.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük