Selymes póréhagymaleves: krémsajt teszi ellenállhatatlanná
Könnyű és finom az egyszerű póréhagyma-krémleves, amely selymes textúráját a krémsajtnak és a tejszínnek köszönheti.
Néha az egyszerű alapanyagokból készülő ételek a legjobbak! Ez a leves is pont ilyen: krumpli az alapja, amit hagyma és répa egészít ki, és a friss kakukkfű-rozmaring párosa adja meg az ízét.
Az étel különlegessége, hogy nem tartalmaz tejterméket, így sok diétába beilleszthető: sűrű, konzerves kókusztejtől lesz selymes. Ha pedig tartalmasabbra készítenéd, akkor dobd össze hozzá ezt a szuper ropogós, fokhagymás házi krutont, vagy egyszerűen fogyaszd pirítóssal.
Az olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1-2 percig. Adjuk hozzá a répát és a krumplit is, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd öntsük fel az alaplével.
Fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak, majd öntsük a leveshez a kókusztejet, és forraljuk fel. Botmixerrel dolgozzuk selymesre, és még melegen, pirítóssal vagy krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu