Fűszeres sertésszelet sajttal és baconnel pirosra sütve: kiadós és nagyon finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sertésszeletet érdemes sütőbe tolni, felesleges attól tartani, hogy kiszárad, egy kis trükkel nagyon finom és szaftos lesz a hús.
Ahhoz, hogy igazán finom legyen az étel, érdemes a hús vásárlására kicsivel több időt fordítani. Keresd meg a hozzád legközelebb található, kiváló árujáról híres hentest, majd kérd meg, hogy a sertéskarajt vagy -tarját kicsit vastagabb szeletekre vágja fel úgy, hogy a csontot hagyja rajta. Ha nincs hentes a közeledben, az üzletekben is találhatsz igazán jó minőségű, friss húst. A többi már csak rajtad múlik.
A szeleteket frissen őrölt fűszerekkel szórd meg, így sokkal finomabb zamatot adsz a húsnak. Mielőtt tepsibe kerülnének a szeletek, enyhén olajozott serpenyőben kell kérgesre sütni őket, majd utána jöhet a trükk, amitől a tepsiben szép pirosra sülnek, ízletesek és szaftosak lesznek. A titok annyi, hogy mustárral kell átkenni a húst, de csak azt az oldalát, amelyre reszelt sajt és apróra kockázott bacon kerül.
Nem nehéz recept, mégis szenzációs, látványos és elképesztően finom. A sajttal pirult sertésszelet az ünnepi asztalon is megállja a helyét, ha pedig szereted a karakteres ízeket, friss chilipaprikát is vágj fel finomra, majd szórd a húsra, mielőtt a sütőbe kerül.
PICK FRISS HÚS AZ ÜNNEPEK ALATT IS!
A karácsonyi menü sikere döntően az alapanyag minőségén múlik! Ha az ünnepek alatt jó minőségű, kiváló fogásokkal szeretnéd elkápráztatni a családot, válaszd a PICK minőséget friss húsban is! Keresd a 100%-ban magyar, ellenőrzött gazdaságból származó, csomagolt PICK Friss hús termékeket a nagyobb üzletek polcain.
Finom húsételekben gazdag, kellemes ünnepeket kívánunk!
Fűszeres sertésszelet sajttal és baconnel
Hozzávalók 6 szelethez
- 6 szelet csontos sertéskaraj vagy tarja
- 10 dekagramm sajt
- ízlés szerint frissen őrölt só és bors
- 6 szelet bacon
- 2 evőkanál mustár
- kevés olaj
- ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
A csontos hússzeletek mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük meg, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben 5-8 percig süssük őket, míg szép színt nem kapnak.
Az elősütött húst helyezzük hőálló edénybe (tepsi, jénai), majd kenjük meg a szeletek tetejét mustárral, szórjunk rájuk reszelt sajtot és apróra kockázott bacont. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük aranybarnára a húst. Tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Fotó: Getty Images