Sütőben pirult, fűszeres karfiol: feltét, köret és nasi is lehet

6
Nyomtatás
kcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A karfiol egyik legjobb elkészítési módja, ha vastag szeletekre vágva magas hőfokon a sütőbe tolod pirulni. Így a zöldség kívülről szépen megkaramellizálódik, belül pedig krémesre sül.

A karfiol az egyik legtáplálóbb zöldség, melyből rengetegféle izgalmas finomságot lehet készíteni, akár még steaket is. A karfiolsteak egyszerűen összedobható étel, mely a pikáns fűszerektől kapja meg különleges ízét.

Mivel a karfiol semleges ízű, a fűszerezéssel bátran lehet játszani. Ha a mediterrán ízvilág vonz, akkor rozmaringot, kakukkfüvet keverj össze, ha viszont a csípős, akkor dijoni mustárt adhatsz a karfiolhoz. A karfiolsteak remekül illik mártogatós mellé, de kínálhatod főzelék vagy rizs mellé is.

Fűszeres sült karfiol

kct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál chilipehely
  • olívaolaj ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A karfiolt vágjuk vastagabb szeletekre, majd helyezzük tepsire.

A fűszereket egy kis tálban keverjük össze.

A tepsire helyezett karfiolt mindkét oldalán locsoljuk meg olívaolajjal, majd fűszerezzük az összekevert ízesítőkkel.

A tepsit fedjük le alufóliával, majd toljuk az előmelegített sütőbe 10 percre. A letelt idő után vegyük ki, szedjük le róla a papírt, majd toljuk vissza a sütőbe 30 percre. Sütés közben, félidőben fordítsuk meg a karfiolszeleteket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon