Isteni száraz pác karakteres fűszerekkel: bármilyen húshoz tökéletes

szárazpác2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Felesleges kész fűszerkeveréket venni a boltban, amikor házilag is isteni kombinációkat állíthatsz össze.

Ez az illatos fűszerkeverék tökéletes csirkecombhoz, -szárnyhoz, de disznóhoz is, a fűszerpaprikás-zöldfűszeres alap mindenféle húshoz passzol. Attól függően, milyen irányba vinnéd el, bátran alakíthatod az alábbi receptet, adhatsz hozzá egy kevés római köményt is. Ha BBQ-ízesítéssel szemezel, akkor pedig keverj hozzá egy kevés barna cukrot is, az alábbi mennyiséghez 1 evőkanálnyit.

Ha nem tudsz füstölt paprikát beszerezni, sima fűszerpaprikával helyettesítheted, de nagyon jól áll a húsnak az a pluszíz, amit a füstölés ad hozzá. A száraz pác sokáig eláll, úgyhogy nyugodtan megduplázhatod a mennyiségeket, légmentesen lezárva 6 hónapig tárolhatod a fűszerkeveréket.

Száraz pác

szárazpác

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • 1 tk
  • 2 tk bors
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk hagymapor
  • 0.5 tk cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A fűszereket keverjük össze, majd tegyük jól zárható üvegbe, amíg fel nem használjuk.

A választott húst – lehet az disznó vagy csirke – jó alaposan dörzsöljük be a fűszerekkel, dolgozzuk bele, majd sütőben vagy grillen süssük pirosra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük