![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni száraz pác karakteres fűszerekkel: bármilyen húshoz tökéletes
![szárazpác2](https://kep.index.hu/1/0/4141/41413/414132/41413263_3160953_71ee8c9837ba72b6a22e5d10dd87a9a7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Felesleges kész fűszerkeveréket venni a boltban, amikor házilag is isteni kombinációkat állíthatsz össze.
Ez az illatos fűszerkeverék tökéletes csirkecombhoz, -szárnyhoz, de disznóhoz is, a fűszerpaprikás-zöldfűszeres alap mindenféle húshoz passzol. Attól függően, milyen irányba vinnéd el, bátran alakíthatod az alábbi receptet, adhatsz hozzá egy kevés római köményt is. Ha BBQ-ízesítéssel szemezel, akkor pedig keverj hozzá egy kevés barna cukrot is, az alábbi mennyiséghez 1 evőkanálnyit.
Ha nem tudsz füstölt paprikát beszerezni, sima fűszerpaprikával helyettesítheted, de nagyon jól áll a húsnak az a pluszíz, amit a füstölés ad hozzá. A száraz pác sokáig eláll, úgyhogy nyugodtan megduplázhatod a mennyiségeket, légmentesen lezárva 6 hónapig tárolhatod a fűszerkeveréket.
Száraz pác
![szárazpác](https://kep.index.hu/1/0/4141/41413/414132/41413275_17265b9a5e93a960d18999453de96f57_wm.jpg)
Hozzávalók 5 adaghoz
- 1 ek füstölt paprika
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- 1 tk só
- 2 tk bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk hagymapor
- 0.5 tk cayenne-bors
Elkészítés:
A fűszereket keverjük össze, majd tegyük jól zárható üvegbe, amíg fel nem használjuk.
A választott húst – lehet az disznó vagy csirke – jó alaposan dörzsöljük be a fűszerekkel, dolgozzuk bele, majd sütőben vagy grillen süssük pirosra.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!