![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres töltött csirkecombok: a séf trükkjével garantáltan tökéletes lesz!
BBQ csirkecombok kuszkuszsalátával
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Kevés kellemesebb dolgot tudunk elképzelni az életben, mint mikor egy jól eső örömzenélés után az ember elé teszi a kedvenc ételét egy mesterszakács. Amíg Sena a Random Trippel jammelt, Serényi Zsolt séf megalkotta azt a fogást, ami a ghánai származású énekesnő szívéhez és ízléséhez szerinte a legközelebb áll. Eltalálta?
A másik oldalról: a konyha felől nézve szintén eléggé hálás feladat egy stúdióvá alakított lakásétteremben úgy főzni, hogy közben Senáék zenélnek, süt a nap, és hozzá zavartalan a minőségi sör-ellátás.
Serényi séf ezúttal gyömbéres kolozsvári szalonnával töltött, chilis BBQ csirkecombot sütött, hozzá mogyorós, aszalt gyümölcsös kuszkusz salátát tálalt.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a menü megalkotásánál Zsolt, a BP BarBQ vezetője szinte biztosra ment: előtte alaposan kikérdezte Senát, hogy mi a kedvenc étele, mik azok az ízek, amelyeket a legjobban szeret, és mi az, amit egyáltalán nem, milyen stílusú ételek állnak hozzá közel, és mi a kedvenc, főzéssel kapcsolatos élménye. Ezekből az információkból kristályosodott ki ez a színpompás, ízekben gazdag, izgalmasan sokféle állagú étel.
Így sül át omlósra grillrácson a töltött csirkecomb
Ami, lássuk be, elsőre rendkívül meghökkentő látvány. Rögtön adódik is a kérdés: hogy fog átsülni egy jócskán megtöltött csirkecomb a grillen? Serényi séf elárulta nekünk a trükköt: indirekt módon, alacsony hőmérsékleten, és jó sokáig kell sütni a combokat. Ez a klasszikus értelemben vett barbecue: fával, vagy faszénnel dolgozik, ugyanakkor nincs direkt, sugárzó hő. Ezt úgy lehet megoldani, hogy az egyik oldalon gyújtja meg a tüzet, és a grillrács másik oldalára teszi a megtöltött, és a páccal alaposan megkent combokat, majd az egészet befedi, és hagyja, hogy átjárja a füst.
Hasonló körülményeket sütőben is elő lehet állítani, ebben az esetben 150 fok alatti hőmérsékleten, legalább másfél órán át kell sütni a húst.
A kuszkusz az összes ízt magába szívja
Amíg a csirkecombok készülnek, Serényi séf összeállította a köretet. Ami azonnal feltűnt: nem fedte le a kuszkuszt, miután ráöntötte az alaplevet. Mint megtudtuk, erre nincs is szükség, hiszen az apró durumszemek párolás nélkül is megszívják magukat a folyadékkal, csak adjunk neki 20 percet. Így remekül átveszi az olívaolaj, a lime, a paprika leve, a petrezselyem, a chili és az aszalt gyümölcsök ízét is.
A lényeg pedig, ugyanúgy, ahogy az életben, itt is az egyensúlyban lakozik: a sós az édessel, a csípős a selymessel, a roppanós az omlóssal találkozik – az étel pedig a zenével.
Jó dolgok ezek, élvezzétek ti is a hangulatot, és ha van kedvetek, főzzétek meg Serényi Zsolt Senának alkotott ételét!
Gyömbéres kolozsvári szalonnával töltött chilis BBQ-csirkecomb, mogyorós, aszalt gyümöcsös kuszkusz salátával
![20180522 werk 211](https://kep.index.hu/1/0/2909/29096/290963/29096313_9b066a3f1a26008afc1014fce10b540b_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 8 darab csirkecomb
- 1.2 kilogramm füstölt kolozsvári szalonna
- 10 darab chili (piros)
- 6 darab kápia
- 20 dekagramm méz
- 10 dekagramm mustár
- 10 dekagramm paradicsompüré
- 20 dekagramm friss gyömbér
- 0.5 kilogramm cous-cous
- 0.5 liter extraszűz olívaolaj
- 10 dekagramm mentalevél
- 10 dekagramm petrezselyemzöld
- 20 dekagramm aszalt sárgabarack
- 20 dekagramm aszalt szilva mag nélkül
- 20 dekagramm arany mazsola
- 35 dekagramm natúr, tisztított mogyoró
- 5 darab lime
- 0.5 liter alaplé
- 0.5 liter víz
- 1 ízlés szerint só
Elkészítés:
1,5 óra alatt, faszén parázs mellett, 150 fok körüli hőmérsékleten készre sütöm. A maradék töltelékhez még öntök a mézből, ezzel a keverékkel fogom megkenni a csirkecombokat.
Ameddig a hús sül, elkészítem a köretet. A kuszkuszhoz öntöm az alaplevet és, ha felveszi, akkor a vizet is.
Petrezselymet, mentalevelet vágok bele, mazsolát, aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mogyorót adok hozzá, mézet csurgatok bele és paprikát kockázok hozzá.
Olívaolajjal, lime-mal chilivel, sóval ízesítem és a töltött csirkékkel tálalom.
A cikk a Staropramen támogatásával készült.
Olvasd el ezt is!