Színes coleslaw saláta vajpuha csirkemellel: ázsiai ízesítőkkel készül

csirke-slaw
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csavarj egyet a megszokott recepten, és teszteld le ezt a finom salátát, amely egyszerre laktató, mégis könnyed.

Ha szereted a klasszikus coleslaw salátát, mindenképp próbáld ki ezt a csirkével gazdagított, ázsiai ízesítésben készült változatot is! A puhára főtt csirkemelltől még tartalmasabb lesz, könnyed ebédként is megállja így a helyét, akár tortillalapba is betöltheted.

A saláta lelke a dresszing: ebben a mogyoróvaj dominál, de az ázsiai konyhára jellemző szezámolaj, szójaszósz és rizsecet sem hiányozhat belőle. Ne félj, az intenzív ízű szósz eloszlik a zöldségeken és a húson, így nem lesz túl karakteres, mégis keretbe foglalja a salátát.

Coleslaw saláta csirkemellel

csirke-slaw2

Hozzávalók 6 személyre

Saláta:

  • 250 g csirkemellfilé
  • 300 g fejes káposzta
  • 300 g lila káposzta
  • 300 g répa
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 csokor friss koriander

Dresszing:

  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 tk friss, reszelt gyömbér
  • 120 ml szójaszósz
  • 60 ml rizsecet
  • 2 ek lime-lé
  • 80 g mogyoróvaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét alaplében vagy sós vízben főzzük puhára, majd szedjük szálakra két villa segítségével.

A káposztát tisztítsuk meg, majd gyaluljuk le, a répát pucoljuk meg, vágjuk vékony csíkokra a paprikákkal és a zöldhagymával együtt. A koriandert vágjuk finomra.

A dresszing hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.

Keverjünk össze mindent egy nagy tálban, a dresszinget több részletben adagoljuk, nem biztos, hogy mind kelleni fog.

Rögtön kínálhatjuk is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük