Színes babsaláta pillanatok alatt: mutatós és nagyon finom

Nyomtatás
Színes babsaláta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fehérjedús babsaláta pillanatok alatt az asztalra kerül. Jólesik magában, és köretként is kínálható húsok mellé.

A babsaláta száraz és konzerves babból is készülhet. Ha szorít az idő, utóbbiból dobd össze, mert úgy nem kell a bab főzésével foglalkoznod. Arra azonban ügyelj, hogy alaposan öblítsd át a babot, hogy lemosd róla a konzervben található adalékanyagokat.

A különleges saláta sok mindennel gazdagítható. Jól lehet ízesíteni, akár egy kis citromlé is mehet bele. A babsaláta fő ízesítői pikáns elemek, a Cayenne-től, jalapeñótól tüzesebb ízben élvezhető. Ha még izgalmasabban tálalnád, akkor valamilyen csípős szószt is keverhetsz a salátához. A babsaláta finom magában, pirítóst és chipset is kínálhatsz mellé, sőt még sültek mellé köretnek is kiváló.

Színes babsaláta

Színes babsaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g fehérbab
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 darab csemegeuborka
  • 1 szál szárzeller
  • 1 darab jalapeño
  • 1 csokor petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet vagy rizsecet
Recept idők

Elkészítés:

A babot csepegtessük le, öblítsük át, majd tegyük salátástálba.

A hagymát, uborkát, zellert, jalapeñót és a petrezselymet vágjuk finomra, és adjuk a babhoz. Ezután a sót, borsot, Cayenne-borsot, olívaolajat és a vörösborecetet is keverjük hozzá.

Rögtön kínáljuk, vagy tegyük hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon