![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fogyaszt és frissít a jéghideg nyári gazpacho
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Turmixgépes, ötperces leveseket bemutató sorozatunkban most érkeztünk el a csúcsponthoz, ez a klasszikus, a kedvenc, a hideg levesek csúcsa. Gyors, praktikus, egészséges, egyszerű, nem nagyon lehet szuperlatívuszok nélkül beszélni róla.
A gyorsaság persze relatív, mert van a gyorsabb és van a lassabb, több napos recept. A gyors verzióban minden alapanyagot behajigálok a turmixgépbe, megdolgoztatom és boldogan elfogyasztom a frissítő, zöldséges, hűs levest.
A lassabb verzió még karakteresebb
A lassú verzió viszont még sokkal finomabb. Ennél a kenyeret és a többi durvára darabolt alapanyagot az ecettel, olajjal egy napig hagyom ázni, érni és csak aztán dolgozom össze a zöldségekkel, sőt. Miután leturmixoltam az egészet, egy további fél napot hűl a keverék a hűtőben, míg jéghideg nem lesz. Ezáltal az ízek sokkal mélyebbek, érettebbek, karakteresebbek lesznek.
A gazpacho a sok olívaolajtól lesz igazán krémes, sőt, van, aki át is szűri, de szerintem ez nem kötelező lépés, van, aki direkt a darabosabb állagra bukik, ez is ízlés kérdése.
Korábbi kedvenc hideg, gyors, turmixgépes leveseink
Gazpacho
![gazpacho - 1 (1)](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290999/29099945_8fe216e3fdbb2a7171c29c91ff06bd59_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm paradicsom
- 1 darab kígyóuborka
- 1 darab paprika
- 1 deciliter olívaolaj
- 2 evőkanál enyhe ecet
- 0.25 teáskanál só
- ízlés szerint víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szelet kenyér
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!