Gluténmentes amerikai palacsinta - Isteni, aranysárga korongok
9
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Amerikai palacsintából sosem elég, el tudnék rajta éldegélni úgy, hogy minden hétvégén azt eszem. Azért szeretem, mert lehet hagyományosan, diétásan, édesen, sőt, sósan is készíteni.
Megkockáztatom, hogy jobban kedvelem az amerikai palacsintát, mint a hagyományosat. Szeretem kevergetni a tésztáját, szeretem, ahogy kisülnek a kis pufók palacsinták a serpenyőben és szeretem őket mindenféle finomsággal megkenni. Ha épp olyan a kedvem, akkor teljes kiőrlésű liszttel, ha másképp ébredek, akkor pedig simával készítem.
Kukoricaliszt az alapja
Na, de mit tegyünk, ha valaki gluténérzékeny? Ha lehet kapni gluténmentes kenyeret, tésztát és sokféle pékárut, mi is tudunk készíteni gluténmentes amerikai palacsintát. Az alapja kukoricaliszt, amelyből először kását kell készíteni, illetve szükségünk van gluténmentes lisztre is. A többi eljárás ugyanaz, mint a hagyományos palacsinta esetében, de az ízélmény garantált.
Kukoricalisztes amerikai palacsinta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 40 gramm kukoricaliszt
- 100 milliliter tej
- 200 milliliter víz
- 150 gramm gluténmentes liszt vagy rizsliszt
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 gramm vaj
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A kukoricalisztet keverjük össze a vízzel, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg híg krumplipüréállagú nem lesz. Vegyük le a gázról, tegyük bele a vajat.
Verjük fel a tojást. Adjuk hozzá a tejet, a sót és a cukrot. Folyamatosan kevergetve öntsük rá a kukoricakását, majd részleteiben adagolva a sütőport és a lisztet, amíg sűrű masszát nem kapunk.
Vajazzunk ki egy serpenyőt, forrósítsuk fel, és egy kis adagot tegyünk a közepére. Mindkét oldalát süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Verjük fel a tojást. Adjuk hozzá a tejet, a sót és a cukrot. Folyamatosan kevergetve öntsük rá a kukoricakását, majd részleteiben adagolva a sütőport és a lisztet, amíg sűrű masszát nem kapunk.
Vajazzunk ki egy serpenyőt, forrósítsuk fel, és egy kis adagot tegyünk a közepére. Mindkét oldalát süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
Címkék: