Aranybarnára sült csirkenuggets házilag – Gluténmentesen is ugyanolyan ropogós

Nuggets cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyakorlatilag rántott csirke, csak kisebb, esetleg formázott darabokra vágva - most gluténmentes hozzávalókkal készült.

A gyorséttermek talán egyik legnépszerűbb étele a csirkefalat, más néven nuggets, amely Amerikából indulva hódította meg a világot és azóta is sokak kedvence. Ha ezt veszel, az a hamis illúzió érhet, hogy színhúst eszel, de sajnos ezekben a bolti, gyorsfagyasztott ételekben a legtöbbször szinte alig van hús. Ezért is érdemes elkészíteni házilag, főleg, hogy egyáltalán nincs sok munka vele.

A hagyományos verzióhoz itt találsz receptet. Ha pedig még különlegesebb ízvilágot szeretnél, a csirkét tedd mézes-mustáros pácba, csak utána panírozd be.

Szerencsére ma már az is bátran ehet bundázott ételeket, aki gluténérzékeny. Mentes Anyu szakácskönyvéből ezt a receptet mindenképpen készítsd el! 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!
Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Gluténmentes csirkenuggets

Nuggets recept

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint citromlé
  • 6 evőkanál liszt (gluténmentes)
  • 3 darab tojás
  • zsemlemorzsa (gluténmentes)
  • kókuszolaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk kisebb kockákra a húst, késes aprítóban zúzzuk pépesre. Ízesítsük sóval, borssal, pici citromlével és keverjük össze. Készítsünk a masszából nuggetsformákat, panírozzuk be. Hempergessük meg a lisztben, mártsuk felvert tojásba és forgassuk meg a zsemlemorzsában. Forró kókuszolajban süssük aranybarnára mindkét oldalát.

A dietetikus tippje: A diétásabb változatért helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, fújjuk be olajspray-vel, majd 180 fokos sütőben süssük az egyik oldalát 10-15 percig, és amikor pirulni kezd, fordítsuk meg, süssük újabb 10-15 percig.

Mentes Anyu tippje: Még ropogósabb lesz a nuggets, ha az előzőek szerinti liszt és tojás után apróra összetört, gluténmentes kukoricapehelyben forgatjuk meg sütés előtt.

Fotó: Ruzsovics Dorina

Ezt is szeretjük