Gluténmentes házi kovászos uborka: jó ropogós lesz

13
Nyomtatás
Gluténmentes kovászos uborka cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kenyér helyett krumplival készül a házi kovászos uborka, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Ha nyár, akkor indul a kovászosuborka-szezon. A frissítő csemege egyszerűen összedobható, megéri rászánni az időt, mert sokkal finomabb, mint amit a boltban veszel!

Így lesz ropogós!

A házi finomság megalkotását mindig úgy tervezd, mikor jó meleg van. Az uborkát lefedve érleld meleg helyen, de ne érje a nap! A nap erős sugarától megpuhul, árnyékos helyen azonban jó kemény lesz a házi savanyúság.

A kovászos uborka jó hidegen az igazi: így magában is jólesik, szaftos ételek mellé pedig kötelező! Az uborka télire is eltehető, ha így járnál el, akkor dunsztolás után rakd a kamra polcára.

Gluténmentes kovászos uborka

Gluténmentes kovászos uborka ct

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kg uborka (kovászolni való)
  • 4 darab krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 csokor kapor
  • 3 l víz
  • 1 evőkanál
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkákat alaposan mossuk meg. Ezután hosszában vágjuk be, de figyeljünk rá, hogy a két vége egyben maradjon!

A krumplit és a fokhagymát tisztítsuk meg.

A kaprot alaposan mossuk meg.

Egy nagy, tiszta befőttesüvegbe tegyünk a krumpliból, fokhagymából és a kaporból. Ezután az előkészített uborkákat sorakoztassuk az üvegbe, majd a tetejüket zárjuk fokhagymával, kaporral és krumplival.

A vizet forraljuk fel a sóval együtt, majd öntsük az uborkára. Az edény alá tegyünk egy tálat, a tetejét fedjük le, majd meleg helyen 4-5 napig érleljük.

Érlelés után tiszta edénybe tegyük az uborkát. A lét, amiben érlelődött, szűrjük át és öntsük az uborkára.

Az érlelés során a víz elpárolog az uborka alól, azt mindig pótolni kell!

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon