Isteni bruschetta gombával és mozzarellával sütve – Az eredeti változat izgalmasabb köntösben
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Nyugodtan rugaszkodj el a bruschetta eredeti receptjétől, paradicsom helyett gombával készítsd.
A bruschetta, az olasz konyha egyik legnépszerűbb előétele nem csak apróra vágott paradicsommal finom. Az általában bagettből készült pirítósra padlizsánt is tehetsz, amelytől még szaftosabb és tartalmasabb lesz, akár könnyed vacsoraként is elfogyaszthatod.
A paradicsom helyett használhatsz sült paprikát is, amelyhez nagyon jól illik a fokhagyma. A gomba is isteni kicsit megpirítva, kenyéren is, gondolj csak a gombás melegszendvicsre, a lengyel recept mennyei. A bruschettán kevésbé sül krémesre, de az élmény ugyanaz lesz.
Gombás-mozzarellás bruschetta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab bagett (kisebb)
- 300 gramm gomba (csiperke)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 70 gramm mozzarella
- 25 gramm parmezán (reszelt)
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A gombát vágjuk vékony szeletekre. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy serpenyőben, majd pároljuk rajta 1-2 percig a gombát. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a szerecsendiót. Pároljuk további 3 percig, közben keverjünk egyet-egyet rajta, hogy a gomba kiengedje magából a nedvességet.
A mozzarellát reszeljük le, keverjük össze a parmezánnal és egy kevés borssal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A kenyeret vágjuk fel körülbelül 1,5 centiméter vastag szeletekre. A szeleteket fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire, mindkét oldalukat spricceljük meg olajjal. Toljuk a sütőbe, pirítsuk oldalanként 3-3 percig.
Vegyük ki a sütőből, majd osszuk el rajtuk a megpárolt gombaszeleteket, majd szórjuk meg sajttal a tetejüket. Toljuk vissza a sütőbe, süssük 6-8 percig, amíg a sajt el nem olvad rajtuk.
Frissen tálaljuk.
Fotó: Getty Images