Isteni bruschetta gombával és mozzarellával sütve – Az eredeti változat izgalmasabb köntösben

gombás bruschetta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyugodtan rugaszkodj el a bruschetta eredeti receptjétől, paradicsom helyett gombával készítsd.

A bruschetta, az olasz konyha egyik legnépszerűbb előétele nem csak apróra vágott paradicsommal finom. Az általában bagettből készült pirítósra padlizsánt is tehetsz, amelytől még szaftosabb és tartalmasabb lesz, akár könnyed vacsoraként is elfogyaszthatod.

A paradicsom helyett használhatsz sült paprikát is, amelyhez nagyon jól illik a fokhagyma. A gomba is isteni kicsit megpirítva, kenyéren is, gondolj csak a gombás melegszendvicsre, a lengyel recept mennyei. A bruschettán kevésbé sül krémesre, de az élmény ugyanaz lesz.

Gombás-mozzarellás bruschetta

gombás bruschetta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 darab bagett (kisebb)
  • 300 gramm gomba (csiperke)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 70 gramm mozzarella
  • 25 gramm parmezán (reszelt)
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A gombát vágjuk vékony szeletekre. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy serpenyőben, majd pároljuk rajta 1-2 percig a gombát. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a szerecsendiót. Pároljuk további 3 percig, közben keverjünk egyet-egyet rajta, hogy a gomba kiengedje magából a nedvességet.

A mozzarellát reszeljük le, keverjük össze a parmezánnal és egy kevés borssal. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A kenyeret vágjuk fel körülbelül 1,5 centiméter vastag szeletekre. A szeleteket fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire, mindkét oldalukat spricceljük meg olajjal. Toljuk a sütőbe, pirítsuk oldalanként 3-3 percig.

Vegyük ki a sütőből, majd osszuk el rajtuk a megpárolt gombaszeleteket, majd szórjuk meg sajttal a tetejüket. Toljuk vissza a sütőbe, süssük 6-8 percig, amíg a sajt el nem olvad rajtuk. 

Frissen tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük